ICR Budapesta la festivaluri de renume din Ungaria

Artişti români de succes participă in vara aceasta , la invitaţia Institutului Cultural Român din Budapesta, la câteva din festivalurile ungare de prestigiu. 

Festivalul Sziget, cel mai complex eveniment de gen din Europa, cu peste 120 de spectacole anul acesta de la rock şi blues, la pop, folk şi world music, a inclus in program trupa KUMM din România care va concerta in 16 august seara pe scena A-38, alăturându-se unor mari nume ale muzicii internaţionale ca Serj Tankian, Alanis Morissette, Jamiroquai, The Killers, Roisin Murphy, Mory Kante, Natacha Atlas sau legendarii Iron Maiden, REM sau Sex Pistols. 

Festivalul Internaţional de Jazz „Jazztergom" desfăşurat la Esztergom, va găzdui în penultima seara, 15 august, un concert susţinut de Luiza Zan si formaţia SLANG in faţa celebrei bazilici, reşedinţă a arhiepiscopului Ungariei. 

Filiala Szeged a ICR Budapesta aduce in 16 august la Festivalul Castraveţilor din Micherechi, comunitate românească din apropierea frontierei vestice a României, o interpretă instrumentista, Oana Lianu, maestră a naiului.