ICR Berlin prezintă filmul „Autoportretul unei fete cuminți” la FSK KINO BERLIN

ICR Berlin prezinta filmul Autoportretul unei fete cuminti la FSK KINO BERLIN

Institutul Cultural Român din Berlin reia seria de proiecții de film "New Romanian Films", inițiată în anul 2014, care prezintă cele mai recente filme românești, inedite pentru publicul german. La proiecție sunt invitați regizorii români de film, care vor purta, după vizionare, un dialog cu publicul prezent. Astfel ICR Berlin creează o platformă de prezentare a celor mai recente filme românești într-un cinematograf de artă din capitala germană.

Deschiderea seriei va avea loc pe 28 aprilie, de la orele 18.00, în cinematograful fsk din Berlin Kreuzberg, cu pelicula „Autoportretul unei fete cuminţi”, în regia Anei Lungu, care îi are în distribuţie pe Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, Iris Spiridon, Andrei Enache, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, Dan si Magdalena Lungu Veronica Grunau. Regizoarea Ana Lungu va fi prezentă la proiecție.

„Autoportretul unei fete cuminţi” spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o „familie bună”. Personajul, interpretat de actriţa Elena Popa, îşi petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuţiile cu cei doi prieteni apropiaţi, Alex (Andrei Enache) şi Michelle (Iris Spiridon), şi întâlnirile – rare, dar mult aşteptate – cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relaţie amoroasă. După mutarea părinţilor, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din Bucureşti şi se hotărăşte să-şi ia un câine – dorinţa ei din copilărie.

Filmul a avut premiera mondială la începutul anului trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam şi s-a aflat în selecţia unor festivaluri precum Karlovy Vary/Cehia sau Mostra Internacional de Cinema São Paulo / Brazilia. În plus, filmul a câștigat Marele Premiu la festivalul “Crossing Europe” din Linz-Austria, premiul pentru cea mai bună regie și premiul publicului la Bucharest IFF, precum și premiul publicului la Festivalul Filmului European de la București.

Cinematograful fsk din Berlin-Kreuzberg face parte din rețeaua Europa Cinemas, finanțată prin programul MEDIA al Uniunii Europene, şi are în componență două săli de proiecție, una cu 100 de locuri, cealaltă cu 57 de locuri. Proiecțiile ICR Berlin vor avea loc în sala mare a fsk.

Programul complet al ICR Berlin îl găsiţi pe www.rki-berlin.de şi pe Facebook.

Foto: Marius Olteanu