ICR Beijing: „Dialogul Culturilor”

ICR Beijing va participa, în calitate de invitat de onoare, la festivitatea culturală „Dialogul Culturilor”, care va avea loc în localitatea Tâlvul din Baodai, district de la marginea capitalei Chinei, în perioada 6 – 9 iulie 2017. În cadrul acestui eveniment, vor avea loc întâlniri cu elevi și profesori, prezentare și conferință despre România, precum și expoziția de fotografie „România prin imagini”. Evenimentul este organizat de Academia de Carte Recunoștința și Centrul de Studiere a Culturii Spiței Quan, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor și Uniunea Caligrafilor din China.

Localitatea Tâlvul din Baodai este legată de tradiția Împăratului Galben Huang Di, 2697 - 2597 î.Hr., unul din cei trei împărați legendari ai Chinei, cât și de Bai Juyi, 772 - 846, poet prolific ( a scris peste 2 800 poezii) și mandarin al Dinastiei Tang, guvernator în Hangzhou - a construit pe Lacul Apusului digul care îi poartă numele. 


La eveniment va fi prezent un strănepot al lui Bai Juyi, el însuși poet și caligraf vestit.

Fotografiile fac parte din expoziția cu același nume, „România prin imagini”, din cadrul proiectului „Prima ediție a Festivalului de Fotografie Românească”. Expoziția a fost deschisă la sediul ICR Beijing, în perioada 29 noiembrie 2016 - 20 februarie 2017. Fotografiile ilustrează peisaje, clădiri inedite, precum și obiceiuri din România. Acțiunile din cadrul acestui eveniment au la bază promovarea culturii României, prin prezentarea atât a personalităților din țara noastră, cât și a frumuseților naturale, a tradițiilor românești. Astfel, publicul chinez va fi martorul numeroaselor imagini legate de România și de români, va cunoaște și va înțelege mult mai bine cultura noastră.

Expoziția „România prin imagini” va fi deschisă în perioada 7 – 9 iulie 2017.