Happening poetic: „Platoul cu poezie Matei Vişniec”, la ICR Paris

Happening poetic Platoul cu poezie Matei Visniec, la ICR Paris


Institutul Cultural Român de la Paris vă invită luni,  27 februarie 2017, de la  ora 19:30, la o întâlnire poetic-muzicală cu Matei Vişniec, dramaturg şi autorul colecţiei A table avec Marx( ediția Bruno Doucey), alături de Dl. Delagare - voce și improvizație și de chitaristul Aurelien Rozo.  Evenimentul va avea loc în salonul de aur  al  Palatului Béhague, 123 rue Saint-Dominique, Paris 75007.

Intrarea este liberă cu rezervare obligatorie la 01 47 05 15 31 sau institut@institut-roumain.org

Seria de întâlniri este un amestec ludic și exigent de serată literară, atelier de traducere, conferință în jurul unui poet și happening poetic, având ambiția de a pune pe harta evenimentelor literare pariziene o întâlnire periodică cu poezia românească în traducere franceză și de a pune în valoare vocile poețior de origine română care scriu direct în limba franceză. 

Proiectul, propus de jurnalista Cristina Hermeziu, vizează promovarea poeților și  scriitorilor români sau de origine română care trăiesc în Franța, creatori în ambele culturi ; sensibilizarea și fidelizarea publicului francez și român cu privire la efervescența poeziei de azi, redescoperirea bogatei moșteniri poetice din istoria literaturii române, valorificarea numărului consistent de volume de versuri traduse în franceză din literatura română, valorificarea, încurajarea și stimularea traducerilor din literatura română , promovarea online a interviurilor, conferințelor susținute de poeții invitați și a traducerilor realizate în timpul sau cu ocazia seratelor.