„Grădina cu îngeri“ a Silviei Radu prezentă la ICR Lisabona

Gradina cu ingeri a Silviei Radu prezenta la ICR Lisabona

Institutul Cultural Român de la Lisabona a inaugurat joi, 18 august 2016, ora 19.30, la sediu, expoziția „Grădina cu îngeri" a Silviei Radu. În deschiderea evenimentului a luat cuvântul domnul Daniel Nicolescu, directorul ICR Lisabona, care a vorbit despre impresionanta și îndelungata carieră artistică a Silviei Radu. Prezentă la eveniment, E.S. Ioana Bivolaru, Ambasadorul României în Republica Portugheză, a vorbit despre admirația pe care i-o poartă artistei, despre bucuria cu care întâmpină la Lisabona prezența doamnei Silvia Radu, dar și despre bucuria pe care o poartă în amprenta sa stilistică întreaga operă a distinsei artiste.

Protagonista evenimentului, într-o vervă cuceritoare, a stat de vorbă minute întregi cu cei care de peste patru decenii îi admiră opera, dar şi cu persoanele nou cucerite de lucrările sale.

În ultimul act al evenimentului, Alexandre Nobre Pais, critic de artă şi curator la Museu Nacional do Azulejo din Lisabona, a călăuzit publicul prin sălile Galeriei ICR Lisabona, explicând, în fața fiecărui exponat, legăturile acestuia cu proiectul artistic generic al Silviei Radu, dezvăluind sensuri particulare și ecuații cromatice care scapă privitorului obișnuit.