Giorgio Ficarelli și Paul Dujardin, în vizită la Institutul Cultural Român

La invitația președintelui Institutului Cultural Român (ICR), doamna Liliana Țuroiu, luni, 11 septembrie 2017, au fost oaspeți ai ICR domnul Giorgio Ficarelli, din partea Direcției Generale pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare a Comisiei Europeane și domnul Paul Dujardin, CEO și director artistic al Palatului Artelor Frumoase din Bruxelles – BOZAR. La întâlnire a participat domnul Alexandru Oprean, Secretar de Stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, care are în coordonare Direcția Relații Internaționale. Cu această ocazie, doamna Liliana Țuroiu a oferit celor doi invitați distincția onorifică de susținător al culturii române, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în domeniile lor de expertiză și al diplomației culturale.

BOZAR este o instituție culturală de prestigiu care a fost, de-a lungul timpului, gazdă pentru evenimente ale unor artiști români.

În 2019 România va fi țară invitată de onoare la Festivalul Internațional EUROPALIA, și va deține la Președinția Consiliului UE.