Gigi Căciuleanu dezvăluie „nebunia” dansului într-o nouă premieră la Sadler’s Wells

Gigi Caciuleanu dezvaluie nebunia dansului intr-o noua premiera la Sadlers Wells

După succesul londonez cu „L'Om DAdA",  unul dintre cei mai importanți coregrafi români ai momentului, Gigi Căciuleanu, revine la prestigiosul Sadler's Wells din Londra cu un alt spectacol, pe 23 octombrie 2016, de data aceasta documentând la fel de impresionant întreaga „nebunie" a procesului creator din care rezultă fie şi un singur minut de dans.

Diferit de la reprezentație la reprezentație, performance-ul este creat şi recreat pe loc în funcție de inspirația de moment și de reacția sălii. Marelui coregraf i se alătură pe scenă dansatorii Irina Ştefan şi Răzvan Stoian, dar şi omul-orchestră Paul Ilea, într-un spectacol surprinzător.

Un minut de dans sau UF!!!"

Un spectacol de Gigi Căciuleanu

Cu: Gigi Căciuleanu, Irina Ştefan şi Răzvan Stoian

Muzică live: Paul Ilea

Asistent coreografie: Lelia Marcu Vladu

Gigi Căciuleanu şi-a început cariera la Bucureşti, după care a continuat-o la vestitul Teatru Balşoi din Moscova. Însă cea mai mare influenţă asupra anilor săi formatori au avut-o marea dansatoare Miriam Răducanu şi creațiile sale de avangardă. Până în anul 1973, Gigi Căciuleanu a dansat în corpul de balet al Operei Naţionale Române de la Bucureşti. În 1973 a fost angajat de vestita Pina Bausch, pe atunci directoare artistică a Baletului Folkwang din Essen. Imediat după aceea, a devenit profesor la Centrul Internaţional de Dans „Rosella Hightower" din Cannes. În 1974, coregraful a fost numit director al corpului de balet al Grand Théâtre de Nancy. Între 1978 si 1993, împreună cu principalul său colaborator artistic, actorul şi regizorul Dan Mastacan, Gigi Căciuleanu a condus Centrul Naţional Coregrafic din Rennes. În anul 1993 şi-a creat, la Paris, propria companie de dans. Între 2001 şi 2013 a fost director artistic al Companiei Naţionale de Dans din Santiago de Chile. În 2007, la București, sub egida Fundației Art Production, artistul a pus bazele faimoasei Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, cu care susţine spectacole în întreaga lume. Gigi Căciuleanu a primit, de-a lungul carierei sale, mai multe premii şi distincţii, dintre care amintim Chevalier de L'Ordre des Arts et des Lettres (1984), Steaua României în grad de Cavaler (2002) şi Medalia Rectorală a Universităţii din Chile (2012).

Când: Duminică, 23 octombrie, 7:00 pm

Unde: Lilian Baylis Studio,  Sadler's Wells, Rosebery Avenue, Londra, EC1R 4TN

Bilete: £15, £10 reduceri. Puteţi cumpăra bilete AICI.