George Piştereanu, premiat la Stockholm

George Piştereanu, interpretul rolului principal din lungmetrajul Eu când vreau să fluier, fluier, a primit premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Stockholm. Motivaţia juriului este următoarea: „Ne-a convins că dilema lui este reală, obligându-ne să îi înţelegem acţiunile disperate. Interpretarea lui ne-a lăsat fără cuvinte". George Piştereanu a ridicat trofeul în cadrul galei de premiere desfăşurată sâmbătă, 27 noiembrie.

Prezent la festivitate a fost şi regizorul filmului, Florin Şerban, aflat la festival la invitaţia ICR Stockholm. În cele câteva zile petrecute la Stockholm, regizorul s-a bucurat de atenţia presei, fiind intervievat de către principalele cotidiene şi canale de televiziune suedeze. Eu când vreau să fluier, fluier a participat în competiţia internaţională a festivalului. Filmul va fi lansat în cinematografele din Suedia pe data de 3 decembrie, fiind achiziţionat de către distribuitorul Folkets Bio.

ICR Stockholm este partener al Festivalului de Film de la Stockholm începând din 2007, an în care Cristian Mungiu a câştigat Marele Premiu pentru pelicula 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, iar Anamaria Marinca a fost desemnată cea mai bună actriţă. În 2008, filmul Megatron în regia lui Marian Crişan a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj.

Detalii despre festival pe www.stockholmfilmfestival.se