Galeria SUPRAINFINT, premiul secţiunii Opening pentru cel mai frumos stand la ARCO Madrid 2020

În prima zi a celei de a 39-a ediţii a Târgului de Artă Contemporană ARCO Madrid, care se desfăşoară în capitala Spaniei, în perioada 26 februarie - 1 martie, Galeria SUPRAINFINIT din Bucureşti a câştigat premiul secţiunii Opening pentru cel mai frumos stand. Premiul a fost înmânat de Maribel Lopéz, directoarea ARCO Madrid, care a apreciat în mod deosebit eleganta si estetica standului, lucrările expuse.

„Suntem onorațiși fericiți că la prima noastră participare la ARCO, munca noastră a fost răsplătită cu premiul pentru cel mai bun stand la secțiunea pentru galerii tinere, unde am fost invitați să participăm de către cei doi curatori Tiago de Abreu Pinto si Övül ö. Durmusoglu. În cadrul târgului am prezentat o serie de lucrări ale artistului Vlad Nancă care fac parte din diferite proiecte realizate pe parcursul ultimilor doi ani. Lucrările lui Vlad prezentate fac referire în mare parte la arhitectura secolului 20 - modernistăși postmodernistă. Cu siguranță ne dorim să ne întoarcem la Madrid si anul viitorși să încercăm să construim aici o piață pentru artiștii din portofoliul galeriei.”a declarat Suzana Vasilescu, SUPRAINFINIT, pentru ICR Madrid.

SUPRAINFINIT participă la ARCO MADRID cu o expoziție solo a artistului VLAD NANCĂ (București) care cuprinde lucrări din proiectele realizate în anii 2018și 2019 prezentate într-o nouă viziune curatorială a Cristinei Vasilescu.

Narativa artistică care unește lucrările lui Vlad Nancă, la standul Galeriei SUPRAINFINT, este modernismulși post- modernismul – caracteristice arhitecturii secolului al XX lea și fațetele sale, de ambele părți ale Cortinei de Fier, precumși modul în care modernismul afectează mediul înconjurător.

Materialele folosite de Vlad Nancă – ceramică, faianță, mozaic, plante decorative de interior, obiecte proprii perioadei comunista folosite în Europa de Est - se regăsesc în lucrările Time Travel, Connections, Atomsau Visavi. O lucrare deosebită care a atras interesul specialiștilor și al colecționarilor prezenți în prima zi la ARCO este Rotating Silhouette 2, o lucrare special creată de Vlad Nancă pentru Târgul de artă contemporană de la Madrid, care face referire la omniprezența condiției umane,

România este foarte bine reprezentată la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid. Galeriile GAEP, IVAN sunt prezente în secțiunea „Programul general” cu lucrările artistilor Ross Taylorși Jaro Varga respectiv, Felipe Cohen, Vlatka Horvat, Marilena Preda Sâncși Ignacio Uriarteși SUPRAINFINIT, participă cu expozitia solo Vlad Nancă.

Colectivul artistic APPARATUS 22 participă de asemenea, cu lucrări din seria “Several Laws” la standul Galeriei Più din Bologna (Italia), în secțiunea Opening.

ARCO Madrid 2020 este principalul punct de întâlnire a curatorilor, criticilor de artă, a reprezentanților muzeelorși colecționarilor din Europași America Latină. La cea de a 39-a ediție sunt prezente 209 galerii din 30 dețări, manifestarea fiind în topul primelor trei târguri cu cei mai mulți vizitatori la nivel mondial. Institutul Cultural Român de la Madrid susține, încă din 2012, participarea galeriilor românești la această manifestare.