Galeria Ivan, prezentă la SPARK Art Fair Vienna, cu sprijinul ICR

Institutul Cultual Român de la Viena continuă parteneriatul cu târgul de artă contemporană SPARK Art Fair Vienna, susținând, pentru ediția din 2024, participarea Galeriei Ivan cu artiștii Gavril Pop și Cristina David.

Gavril Pop a fost selectat în cadrul târgului de artă contemporană pentru un solo show, iar Cristina David va participa cu un performance video.

Ediția 2024 a Spark Art Fair se desfășoară în perioada 15-17 martie 20241, la Marx Halle din Viena.

SPARK Art Fair Viena prezintă publicului lucrări de artă vizuală aparţinând tuturor formelor de expresie: pictură, sculptură, fotografie, desen, instalaţie, new media, fiind totodată un loc de întâlnire pentru vizitatori, artişti, curatori, colecţionari şi proprietari de galerii. Formatul propus este unul inovator, ce promovează atât artiști emergenți, cât și artiști consacrați prin expoziţii de tip „solo-show”. La ediţia din acest an participă peste 80 de galerii, din 20 de țări.

Gavril Pop este un artist interesat de vizualizarea proceselor cognitive și de conjuncția elementelor de cunoaștere. Printre proiectele sale recente din 2023 se numără: „1:1” duo show împreună cu Giulia Crețulescu la Ivan Gallery, București; expoziția „Make a Wish” împreună cu Lucian Barbu la Balamuc, Timișoara; „The Twist. Five Provincial Stories from an Empire”, expoziție de grup curatoriată de Celia Ghyka și Călin Dan la Kunsthalle Bega, Timișoara. De asemenea, Gavril Pop a condus ateliere precum „You are Here. Acțiuni și emoție” în cadrul expoziției „Performing 89” (curatoriată de Institutul de Prezent, Faber, Timișoara), 2023, Timișoara; „ALB16” (1991) în cadrul rezidenței artistice de la Colegium: „Artă și societate în anii '90 în România”, 2023.

Cristina David folosește fotografia și videoclipul ca principale mijloace de exprimare și documentare a viziunii personale. Proiectele ei se bazează pe text, performance, obiecte și instalații cu o tentă ludică și ironică, în general conceptuală. Cu un MFA de la Art Academy Of Bergen, Norvegia, Cristina David a participat la diverse rezidențe artistice: Seydisfjordur, Islanda (2015), Viena, Austria (2014), Santa Monica, California (2012), Bratislava, Slovacia (2011). Lucrările sale au fost prezentate în cadrul „Școlii de la Kiev”, Bienala de la Kiev 2015, în expoziții la Kunsthalle Winterthur (2015), Muzeul Național de Artă Contemporană (București, 2014 și 2013), The University of California Irvine University Art Gallery/Room (Los Angeles, 2013), Futura Gallery (Praga, 2013), Shedhalle (Zurich, 2011), în Manifesta8 (Murcia, Cartagena, 2010), Muzeul de Artă Contemporană din Finlanda (Helsinki, 2006). În 2011 a fost distinsă cu Henkel Art Award (România), iar în 2006 a câștigat Premiul I la Alternative Film/Video (Belgrad). Galeria Ivan i-a găzduit ultima expoziție personală în perioada ianuarie - februarie 2016 și a lansat proiectul performativ în curs de desfășurare „Nulla dies sine linea” la Sunday Art Fair London 2018.