Galeria Anca Poterașu, la VOLTA13 – Basel

În perioada 12-17 iunie 2017 Galeria Anca Poterașu participă, cu sprijinul ICR, la târgul de artă internațional VOLTA13 Basel. Aflat la cea de-a 13-a ediție, târgul de artă VOLTA se desfășoară în timpul Art Basel Week și se conturează ca un eveniment global, cu galerii și artiști din toată lumea.

Galeria va prezenta trei artiști - Róbert Köteles (b. 1973), Olivia Mihălțianu (b. 1981) și Iulian Bisericaru (b.1987). Lucrările lor fac trimitere la spații utopice, închipuite sau interconectate, într-o juxtapunere inedită de instalație fotografică și pictură.

Róbert Köteles abordează în cea mai recentă serie a sa, Mater, o topografie unică – o continuare a cercetării sale artistice în abstracția geometrică. Peisajele lui Iulian Bisericaru interpretează spațiul printr-o altă perspectivă, complementară, cu colaje din coordonate diferite și recognoscibile: grădini inspirate din picturile lui Van Gogh, construcții arhitecturale utopice, reflecții critice asupra ideologiei ecologice.

Lucrările Oliviei Mihălțianu, din seria Trousse Beauté și experimentele fotografice prin cianotipie, Blueprint (Film Dress), aduc în discuție o perspectivă conceptuală asupra spațiului. Imaginile iconice utilizate de artistă sunt reinterpretate încontinuu, într-o buclă a unui orizont aflat în permanentă schimbare.