Future Shorts Romania – festival de film și concurs destinat regizorilor

Sâmbătă, 21 aprilie 2012, de la ora 19.00 până dimineața, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr.147-153) va avea loc prima ediție a Festivalului Future Shorts Romania, organizat de Pro Cinema si British Gallery.
Future Shorts Romania face parte din cea mai mare rețea de filme de scurtmetraj din lume – Future Shorts. Îmbinând cinematografia cu fotografia și muzica, Future Shorts Romania propune un spectacol interactiv unic, care să implice fiecare spectator în parte. Invitații vor deveni actori, dând naștere primului film de scurtmetraj realizat ad-hoc, în cadrul unui eveniment.

În deschidere va concerta trupa Toulouse Lautrec. De asemenea, vor fi expuse fotografii inedite semnate de Radu Afrim și Bogdan Grigorescu. Publicul va putea viziona scurtmetraje multipremiate internațional, alături de filmele câștigătoare ale concursului de scurtmetraj „Future Directors” (secțiunile Profi și Indie), inițiat de Future Shorts.
După proiecția scurtmetrajelor, publicul va fi implicat intr-un performance live, interactiv, avându-i ca protagonişti pe Ioana Marchidan şi Istavan Teglaş, în care Iris Spiridon îmbină dansul, muzica live, proiecţii video şi secvenţe cinematografice.În plus, make-up artistul Paulina Buldumea va invita publicul sa incerce look-ul vedetei preferate. Spre sfarsitul serii va concerta trupa Antarctica și, la final, after-party cu DJ Bogman.
Biletele se gasesc in rețeaua Eventim. Prețul unui bilet: 40 lei.
Programul complet și mai multe detalii pe futureshortsfestival


DETALII CONCURS FUTURE DIRECTORS
Future Shorts caută Future Directors!
În perioada 1-20 aprilie 2012, Future Shorts București organizează Future Directors, un concurs destinat tuturor celor pasionați de filme scurte. Adresat atât regizorilor consacrați, cât și celor debutanți, concursul își propune să descopere lucrările de valoare ale amatorilor de filme scurte din România, pentru a le promova la nivel național și internațional.

Înscrierea filmelor se va face pe site-ul www.futureshortsfestival.ro, în oricare dintre cele două secțiuni de concurs - Profi (care se adreseaza regizorilor profesioniști) și Indie (gândită pentru regizori amatori). Fiecare secțiune va avea propria comisie de jurizare, care va analiza și decide câștigătorii categoriei. În plus, din intreaga listă de propuneri, juriul va selecționa cele mai bune filme care vor fi difuzate la evenimentul din 21 aprilie, la Palatul Bragadiru.

Premiile concursului se vor acorda astfel:
- Premiul sectiunii Profi: Posibilitatea difuzării scurtmetrajului câștigător în cadrul unui eveniment Future Shorts Londra și un curs de specializare susținut de MET FILM SCHOOL în Londra pe parcursul unui weekend.
- Premiul secțiunii Indie: curs de regie pentru amatori Director's Cut cu Iulia Rugină, organizat de Asociația Culturală Control N
- Premiul Publicului: oferit de Sony, acordat celui mai votat film în seara evenimentului.