FRANȚA. Filmul „Mia își ratează răzbunarea“, la Festivalul „Premiers Plans” de la Angers

Lungmetrajul „Mia își ratează răzbunarea“ (2020), regizat de Bogdan Theodor Olteanu, va fi prezentat în cadrul Festivalului de Film European „Premiers Plans” de la Angers, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Paris.

Proiecția filmului va avea loc pe 27 ianuarie 2021 și va fi urmată de o sesiune online de întrebări și răspunsuri. În marja acestui eveniment, regizorul Bogdan Olteanu va realiza și o intervenție video cu titlul „Tendințe feministe în cinemaul românesc contemporan“, având ca punct de plecare filmul „Mia își ratează răzbunarea“.

Bogdan Theodor Olteanu este regizor de film, dramaturg și scenarist. A abandonat studiile imediat după liceu și a trecut prin mai multe meserii înainte să ajungă la film și teatru. A fost jucător de rugby, jurnalist de investigație la cotidianul România liberă, consultant în marketing sportiv, în comunicare politică, a scris proză scurtă și este membru fondator al revistei culturale SUB25. Primul său film de lungmetraj, „Câteva conversații despre o fată foarte înaltă“, a fost proiectat la numeroase festivaluri internaționale.

Sinopsis: După o despărțire violentă, Mia, o tânără actriță, pune la cale împreună cu grupul ei de prietene răzbunarea pe fostule ei iubit. Pe măsură ce planul se conturează, Mia și prietenele ei redefinesc noțiunea de feminitate.

Durata: 82 min. Producător: Tangaj Productions.

Aflat la cea de-a 33-a ediție, Festivalul de film „Premiers Plans“ de la Angers aduce în lumina reflectoarelor creațiile cinematografice ale tinerilor regizori europeni. România nu se află la prima participare la acest festival. În 2018, realizatorul Adi Voicu a fost prezent cu filmul „Caeta“, tot în selecția oficială, la categoria scurtmetraj european, fiind distins cu Marele Premiu al Juriului. În același an a avut loc un Focus asupra cinematografului românesc, cu participarea UNATC și a regizorului Corneliu Porumboiu. În 2019 a fost selecționat la categoria lungmetraje europene filmul „Ivana cea groaznică“, regizat de Ivana Mladenovic.