Francofonie: Jazz manouche cu Emy Drăgoi Trio

Francofonie Jazz manouche cu Emy Dragoi Trio

Institutul Cultural Român de la Madrid în colaborare cu Institutul Francez din Madrid organizează un concert de jazz manouche dedicat sărbătoririi Zilei Internaţionale a Francofoniei. Evenimentul va avea loc în data de 22 martie 2018, ora 20:00, la sediul Institutului Francez din Madrid, şi va fi susţinut de un trio condus de Emy Drăgoi – supranumit în Franţa „regele jazzului la acordeon” –, alături de chitaristul francez Christophe Lartilleux şi violonista Bianca Drăgoi. În program, pe lângă creații de Django Reinhardt, Richard Galliano, Duke Elington, vor fi interpretate și prelucrări din muzia tradițională românească (Barbu Lăutaru, Maria Tănase), dar și muzică de Piazzola, G. Dinicu ori compoziții proprii ale lui Emy Drăgoi.

Emy Drăgoi este un acordeonist de jazz din România, născut într-o familie de acordeoniști. Astudiat la Liceul de Artă din Ploiești, apoi pianul la Academia de Jazz „Bill Evans” din Paris. După terminarea studiilor universitare, a colaborat cu mai multe trupe, abordând stiluri diferite de jazz. Discografia sa cuprinde albumele Accordeon Stiple, înregistrat împreună cu pianistul Antoine Hervier, Baladă pentru Claudia( 2004) și Etno-fonia (2008), lansat în 32 de țări și care prezintă influențe din țara sa de origine.

Christophe Lartilleux provine dintr-o familie de artişti de circ, dobândind de mic cunoştinţe muzicale de chitară şi pian. În anul 1993 fondează grupul „Latcho Drom”, care explorează cu mare clasă muzica lui Django Reinhardt, unul dintre pionierii jazz-ului manouche în Europa.Primul său album, La Sorcière, înregistrează un mare succes, la fel ca şi concertele susţinute în Franţa şi Europa. Participă de-a lungul anilor în multiple proiecte muzicale, fiind recunoscut ca un chitarist de excepţie.

Bianca Drăgoi este fiica lui Emy Drăgoi şi este posesoarea a numeroase premii muzicale naţionale si internaţionale. Debutează la vârsta de 12 ani ca solistă alături de Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti. Colaborează cu artişti ai jazz-ului precum Christophe Lartilleaux ori Samy Daussat. Are în pregătire primul album: Jazz violin.


Concert de jazz manouche: Emy Drăgoi Trío

Loc: Sala de teatru a Institutului Francez din Madrid (Calle Marqués de la Ensenada, 10, 28004 Madrid)

Ora: 20:00

Intrarea liberă și gratuită în limita locurilor disponibile