Francofonie 2018: "Fixeur" se difuzează în Madrid și două capitale sud-americane

Francofonie 2018 "Fixeur" se difuzeaza in Madrid si doua capitale sud-americane

În fiecare an, în data de 20 martie, se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei. În Spania, România propune în fiecare an, prin Institutul Cultural Român de la Madrid, o serie de activități prin care se sublinează afinitățile culturale și apartenența la francofononie.  Și în acest an, Institutul Cultural Român de la Madrid organizează evenimente dedicate francofoniei, alături de alte reprezentanțe francofone, atât în Madrid, cât și în Buenos Aires (Argentina) și Ciudad de Mexico (Mexic). Pe lângă concertul de jazz manouche susținut de Emy Drăgoi Trio, Institutul participă la patru festivaluri de film francofon, prezentând pelicula Fixeur, coprodcția franco-română realizată de Adrian Sitaru, film ce a reprezentat România în cursa pentru Premiul Oscar pentru cea mai bună peliculă străină în 2018.

FIXEUR

Adrian Sitaru • România, Franța, • 2016 • Color • 100'/ SINOPSIS: „Fixeur” spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

FIȘA ARTISTICĂ

Regie: Adrian Sitaru. Scenariu: Adrian Silișteanu, Claudia Silișteanu. Imagine: Adrian Silișteanu. Protagoniști: Tudor Istodor, Mehdi Nebbou, Diana Spătărescu, Nicolas Wanczycki. Montaj: Mircea Olteanu. Producători: Anamaria Antoci, Jean des Forêts. Producători: 4 Proof Film, Petit Film.

Proiecțiile vor avea loc după cum urmează:

Festivalul de Film Francofon, Madrid (8-11 martie)

Data: 10 martie, la ora 18 :00

Loc: Sala Azcona a Cinetecii din Madrid (Centrul Cultural Matadero)

Intrarea liberă și gratuită în limita locurilor disponibile.


Festivalul de Film Francofon, Ciudad de Mexico, Mexic (16-25 martie)

Data: 21 martie, ora 20:00

Loc: Le Cinema IFAL, Institutul Francez al Americii Latine, Ciudad de Mexico

După proiecția filmului, va avea loc o discuție cu publicul în prezența regizorului și fixeur-ului Ludovic Bonleux, a lui Juan Calderón  și Xóchitil Zepeda (fixeuri). 

În colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane


Festivalul de Film Francofon, Buenos Aires, Argentina (19-23 martie)

Data: 23 martie, ora 20.00

Loc: sala de proiecții a Alliance Française Buenos Aires

În colaborare cu Ambasada României în Republica Argentina