„Fotojurnalism și experiențe în zone de conflict“ - master class la ICR, în cadrul BUCHAREST PHOTO WEEK festival

Fotojurnalism si experiente in zone de conflict - master class la ICR, in cadrul BUCHAREST PHOTO WEEK festival

Vineri, 11 septembrie 2015, de la ora 20.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) se va desfășura un master class cu tema „Fotojurnalism și experiențe în zone de conflict“, cu participarea invitaților Miguel Ángel Sanchez și Nuria Teson. Evenimentul are loc în cadrul BUCHAREST PHOTO WEEK festival.
Miguel Ángel Sánchez (n. Madrid, 1977), este un fotograf spaniol stabilit în Istanbul, dupa 5 ani în care a lucrat în studioul său din Cairo (Egipt). De curând a obținut locul 1 în cadrul competiției Terry O Ńeill photography Award 2014. A îmbinat dezvoltarea sa ca artist cu fotografia comercială de studio. În 2009 și-a deschis propriul studio foto în Cairo: Studio Al Asbani, locul de început pentru proiectele sale intinerante ca fotograf „nomad”. De atunci, Miguel împletește cariera de fotograf de studio cu munca de fotojurnalist, dar și de cameraman care documentează zonele de conflict. Și-a petrecut ultimii șase ani documentând evenimente precum Primăvara arabă, Războiul civil din Libia, Asedierea satului Ulu Pamir de către PKK în Kurdistanul turcesc, Liban după Hairi și Operațiunea Pillar of Defense din Fâșia Gaza. Lucrările sale au fost expuse în Paris, Belgia, Madrid, Cairo, Dubai și România și au fost publicate și în mass media internațională: The New York Times, Le Monde, The New Yorker, El País, Photo Raw, La Lettre de la Photographie sau Burn magazine. Alături de Nuria Teson, soția sa, Miguel este și autor, videojurnalist și scriitor. Împreuna cu Nuria formează echipa MASTESÓN, care și-a propus să realizeze portrete și povești ale unor oameni sau grupuri de persoane care se luptă să supraviețuiască și a căror existență este amenințată din motive religioase, politice sau sociale.
Nuria Tesón este scriitoare și jurnalistă multimedia independentă, originară din Spania și stabilită în Istanbul (Turcia), dupa ce a trăit în Cairo (Egipt) între 2009 și 2014. Este specializată în documentarea conflictelor din regiunile Africa de Nord și Orientul Mijlociu, concentrându-se întotdeauna asupra impactul pe care aceste conflicte și probleme politice îl au asupra ființelor umane, în special asupra femeilor. Fiind corespondent independent în Egipt, Nuria a fost implicată în documentări privind Războiul Civil din Libia și Operațiunea Pillar of Defense din Fâșia Gaza, acoperind de asemenea problematica Orientului Mijlociu pentru AJ, El País, Cuatro TV, CNN+, DW, Rfi, La Ser radio, Noticias RCN, Mundo Fox, NTN24 și alții. A studiat jurnalismul la Universitatea Complutense din Madrid și a urmat masteratul la Universidad Autónoma și EL PAÍS. A continuat cariera sa de jurnalist în presa scrisă, televiziune și radio. În 2014, Nuria s-a alăturat televiziunii AJ+. De atunci este corespondent independent fulltime, lucrând din Turcia, colaborând de asemenea și cu alte organizații media internaționale. Nuria Teson este de asemenea speaker și lector pentru diferite universități (UAM, UCM etc.) sau instituții (Casa Árabe, Fundación Tres Culturas), fiind specializată pe teme precum Egipt, lumea arabă, și probleme de gen, predând în cadrul școlii de jurnalism EL PAIS.

Accesul este liber.

Sursa foto: masg.es / Copyright Miguel Ángel Sánchez