Formația VanDerCris, prezentă la „Celebrarea Zilei orașului Timișoaraˮ la Berlin

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescuˮ din Berlin invită publicul berlinez să descopere Timișoara printr-o experiență senzorială deosebită, care va îmbina muzica, gastronomia și cultura autentică. Evenimentul va avea loc miercuri, 3 iulie 2024, ora 19.00, la Ambasada României din Berlin. Evenimentul este organizat în colaborare cu Ambasada României în Republica Federală Germană, Organizația de Management al Destinației Timișoara, Asociația Horetim (în cadrul programului Culinaria Banatica) și Asociația Timișoara 2023.

Formația VanDerCris, formată din muzicieni timișoreni Horea Crișovan (chitară și compoziție), Marcelle Poaty-Souami (pian), Lucian Nagy (instrumente de suflat) și Florin Cvasa (percuție), prezentă la eveniment cu sprijinul ICR Berlin, va interpreta compoziții originale, incluzând piese pentru pian și chitară solo semnate de Marcelle Poaty-Souami și Horea Crișovan.

Programul evenimentului:

19.00: Primirea invitaților

19.20: Proiecția unui scurtmetraj despre Timișoara

19.25: Cuvânt de salut din partea E.S. Adriana Stănescu, Ambasador al României, și Dominic Fritz, Primarul orașului Timișoara

19.45: Prezentarea destinației turistice Timișoara

20.00: Concert de jazz cu Horia Crișovan & Band (formația VanDerCris), acompaniat de un bufet cu produse tradiționale din Timișoara și Banat

22.00: Încheierea evenimentului

Horea Crișovan, liderul formației, descrie VanDerCris ca un proiect născut din angajamentul și pasiunea membrilor săi, care a evoluat într-o adevărată formație. VanDerCris a participat la diverse festivaluri și evenimente culturale, inclusiv Timișoara Jazz Festival și proiectul Șură de Cultură. Muzica lor este caracterizată de armonii complexe și improvizații care îmbină diverse genuri muzicale.

În 2023, Timișoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii, o recunoaștere a bogatei sale moșteniri culturale și a diversității sale impresionante. Anul a fost marcat de numeroase evenimente culturale de amploare, de la spectacole de teatru și concerte, la expoziții de artă și festivaluri de film, transformând orașul într-un veritabil laborator cultural. Aceste manifestări au reunit artiști locali și internaționali, oferindu-le prilejul de a colabora și de a crea experiențe unice. Privind spre viitor, Timișoara își propune să mențină acest ritm, continuând să organizeze evenimente culturale de referință. Proiectele inițiate în 2023 vor fi dezvoltate și extinse, promovând dialogul intercultural și sprijinind artiștii locali.