Folclor din Transilvania şi jazz din Basarabia la Londra şi Brighton

Cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, formaţiile Trigon şi Taraf Transilvan vor concerta în cadrul festivalurilor Pulse şi Exhibition Road Music Day, organizate la Londra şi Brighton în zilele de 14, 15 şi 21 iunie 2008.
Festivalul Pulse
celebrează influenţa culturală şi prezenţa comunităţilor din Europa Centrală şi de Est în Marea Britanie, reunind artişti din Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia şi România.
Formaţia Trigon
a fost înfiinţată în 1992 la Chişinău de muzicianul Anatol Ştefăneţ şi s-a remarcat printr-o combinaţie inspirată de folclor, jazz şi muzică simfonică. Trupa a obţinut recunoaşterea internaţională odată cu premiul Academiei franceze "Charles Cros", primit în 1994 pentru albumul de debut, The Moldovan Wedding in Jazz. De atunci, Trigon a susţinut numeroase concerte la festivaluri celebre de jazz, iar muzica lor este difuzată de posturi de radio din toată lumea.
Muzica Trigon
este un regal de culori timbrale, cu structuri acustice sofisticate, caleidoscopice, mustind de idei. Ethos-ul carpato-danubian – oscilând între melancolie, poezie şi umor – alcătuieşte substanţa intimă a acestor piese." Virgil Mihaiu – Contrafort, nr 125 -127

Exhibition Road Music Day este un festival de muzică live, cu peste 70 de concerte susţinute de muzicieni profesionişti şi amatori din diverse colţuri ale lumii. Un amestec incredibil de sunete şi stiluri, celebrând diversitatea culturală internaţională, care se va desfăşura în locaţii de prestigiu din Londra: Muzeul Victoria & Albert; Muzeul de Istorie Naturala, Institutul Francez; The Royal Parks, Imperial College of London situate pe strada Exihibition Road.

Înfiinţat în 2005 de violonistul Ovidiu Barteş, Taraf Transilvan
promovează folclorul autentic românesc. Grupul foloseşte instrumente specifice, care scot în evidenţă tehnici tradiţionale de interpretare din diferite sate din Transilvania. Taraful a luat parte la numeroase festivaluri de muzică internaţională, precum cele de la Madrid, Lyon, Roma, Stockholm, Praga, Monaco şi Luxemburg.

Festivalul Pulse şi Exhibition Road Music Day sunt evenimente in aer liber cu mare vizibilitate şi impact de public la Londra.

Pentru mai multe detalii, va rugăm vizitaţi:
www.icr-london.co.uk
www.pulse-festival.com
www.exhibitionroadmusicday.org