Florin Iaru citeşte la Varşovia

• Lectura are loc în cadrul campaniei de promovare a poeziei europene „Metropoezia"/„Wiersze w Metrze"/"Poems in the Underground" derulată la Varşovia de mai multe institute culturale, printre care şi Institutul Cultural Român
• Florin Iaru va citi alături de poetul portughez Casimiro de Brito într-un eveniment realizat împreună cu Institutul Camões din Varşovia


În cadrul campaniei de promovare a poeziei europene „Metropoezia"/„Wiersze w Metrze"/"Poems in the Underground", derulată la Varşovia de mai multe institute culturale, printre care şi Institutul Cultural Român, astăzi, 11 iunie, la ora 19.00, va avea loc o seară de poezie româno-lusitană. Florin Iaru va citi din poeziile sale, alături de poetul portughez Casimiro De Brito, la Cafeneaua culturală „Chłodna 25", unul din spaţiile alternative cele mai cunoscute ale Varşoviei. Seara de poezie este organizată de ICR-Varşovia împreună cu Institutul Camões.

„Metropoezia" („Wiersze w Metrze"/„Poems in the Underground") este o campanie de anvergură, realizată sub egida EUNIC Varşovia, de promovare a poeziei europene în rândul publicului larg varşovian prin metode mai puţin uzitate. Poeţi din România, Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Irlanda, Grecia, Austria sunt postaţi, timp de o lună, cu câte o poezie, în original şi în traducere în limba polonă, în vagoanele şi staţiile de metrou, pe locurile îndeobşte utilizate pentru reclamă. De asemenea, în şase dintre staţiile metroului din Varşovia sunt postate bannere, imprimate cu versurile acestor poeţi. Din partea României, pe lângă Florin Iaru, în această campanie mai sunt incluşi Ioana Nicolaie şi Robert Şerban. Campania se desfăşoară între 19 mai şi 16 iunie 2008 la Varşovia.

British Council, Institutul Cărţii din Polonia, Institutul Cultural Român, Institutul Camões sunt finanţatorii şi organizatorii principali. Întreaga campanie se află sub patronajul doamnei Hanna Gronkiewicz-Waltz, primarul Varşoviei.