Finisajul expoziţiei „Conexiuni” de Marius Burhan în Noua Galerie a Institutului Român de la Veneţia

Vineri, 8 martie a.c., orele 19.00, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, va avea loc finisajul expoziţiei Conexiuni de Marius Burhan, bursier „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma.

Marius Burhan a transformat Noua Galerie a IRCCU Veneţia într-un atelier deschis, prezentând zilnic cercetările ocazionate de sejurul la Veneţia. Documentarea fotografică realizată zilnic a servit drept material pentru realizarea unor intervenţii grafice şi picturale în spaţiul galeriei.

,,Conexiuni” este un proiect site-specific, care priveşte relaţia public-privat, prin aducerea interiorului în exterior şi viceversa. Astfel, în perioada 19 februarie – 8 martie, spaţiul dedicat proiectului a stat la limita dintre privat şi public, devenind o extensie publică a atelierului de artist.

Obiectivul principal al proiectului constă în abordarea unor aspecte legate de tipurile de limită, pe diverse criterii, cu direcţionare pe limita primordială umană, privitoare la estetica clădirii, de contact şi transpunere vizuală având un dublu sens (public-privat). Interfaţa interior-exterior a fost studiată în relaţie cu materialitatea ei: de la masivitate la transparenţă şi, ulterior, până la dematerializarea ei completă.

Expoziţia face parte din programul IRCCU Veneţia de susţinere a bursierilor şi studenţilor români din Italia şi este realizată în colaborare cu Accademia di Romania din Roma.