Filosoful Costică Brădățan, invitat special la New York în cadrul proiectului „Noaptea Ideilor”

Costică Brădățan, profesor la Texas Tech University, una dintre cele mai originale voci din filosofia contemporană, participă, sâmbătă 21 mai 2022, alături de alți importanți gânditori și intelectuali ai momentului, la „Noaptea ideilor”, un maraton nocturn de dezbateri și prelegeri care se va desfășura la Biblioteca din Brooklyn și la Villa Albertine din Manhattan, cu sprijinul EUNIC New York.

Prolificul autor româno-american, a cărui carte de eseuri, In Praise of Failure / Laudă eșecului, este în curs de apariție la Harvard University Press, va încerca, alături de ceilalți vorbitori, să formuleze un răspuns la una dintre întrebările cruciale ale timpului nostru: încotro se îndreaptă lumea?

Alături de ICR New York la acest proiect iau parte Centrul Cultural Ceh, Consulatul General al Estoniei, Goethe-Institut și Institutul Polonez, de asemenea membri ai clusterului newyorkez al EUNIC.

Costică Brădățan este profesor de științe umaniste la Texas Tech University și profesor onorific de filosofie la Universitatea din Queensland, Australia. A mai predat, de asemenea, la Universitatea Cornell, Universitatea din Miami, Universitatea Wisconsin-Madison, Universitatea Notre Dame și Universitatea de Stat din Arizona, precum și la mai multe universități din Europa și Asia. Brădățan este autorul și editorul a zece cărți, printre care Dying for Ideas: The Dangerous Lives of the Philosophers (Bloomsbury, 2015) și In Praise of Failure (în pregătire la Harvard University Press). Eseurile și studiile sale au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv olandeză, italiană, chineză, vietnameză și farsi. Articolele sale au apărut în New York Times, Washington Post, Times Literary Supplement, Aeon, Dissent, The New Statesman și alte cunoscute publicații. Brădățan este editorul secțiunii religie/studii comparative a Los Angeles Review of Books și editor fondator al seriilor editoriale "Philosophical Filmmakers" de la Editura Bloomsbury și "No Limits” de la Columbia University Press.