Filmul „The Hunt for Transylvanian Gold”, la ICR Paris

Filmul The Hunt for Transylvanian Gold, la ICR Paris

Joi, 23 martie 2017,de la ora 19.30, va avea loc proiecția filmului „The Hunt for Transylvanian Gold” (La chasse a l'or de Transylvanie) la Sala Bizantină a Palatului Behague, reședința ambasadorului României la Paris (123 rue Saint Dominique 75007 Paris), în prezența domnului Augustin Lazăr, procurorul-general al României si a regizorului Andrei Teodorescu, pentru a celebra cooperarea judiciară franco-română.

Documentarul pune accent pe investigaţia care a durat mai bine de un deceniu şi care a urmărit recuperarea brăţărilor de aur dacice, vechi de 2.000 de ani care au fost descoperite în zona Sarmizegetusa. Această investigaţie a avut loc atât în Europa cât şi în America de Nord şi a fost coordonată de procurorul general al României, Augustin Lazăr, care la acea vreme era procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Filmul are o durată de 50 de minute și oferă informații inedite despre rețelele care se ocupă cu traficul de artefacte pe piața neagră internatională, despre vânătorii de comori, experții în antichități, suspecții arestați și cele 13 brățări recuperate.

Documentarul este o producție Kogainon Films (Boston), iar echipa filmului a avut atât membri români cât și americani.

Rezervare obligatorie în limita locurilor disponibile la: institut@institut-roumain.org sau la tel. 01 47 05 15 31.Evenimentul este organizat de Ambasada României în Franţa și de Institutul Cultural Român de la Paris.