Filmul „Între chin și amin” reprezintă România la Festivalul Filmului European de la Lima

Filmul „Între chin și amin” (2019), în regia lui Toma Enache,va reprezenta România, cu sprijinulInstitutului Cultural Român, la Festivalul Filmului European de la Lima, care se desfășoarăîntre 10 și 24 noiembrie 2022. Filmul românesc va rula în Lima în data de 13 noiembrie, în sala de cinema a Muzeului de Artă Contemporană / Museo de Arte Contemporáneo de Lima (MAC Lima), și în data de 16 noiembrie, în orașul Arequipa, în cadrul Universității Naționale San Augustin / Universidad Nacional de San Agustin.

La Festivalul Filmului European de la Lima participă, cu una sau mai multe pelicule, toate ambasadele statelor membre UE și centrele culturale membre EUNIC, cu sprijinul Ministerului Culturii peruan. Țara invitată în acest an este Ucraina.

Deschiderea festivaluluiare loc miercuri, 9 noiembrie 2022, în sala de cinema a Universității Catolice / Pontificia Universidad Católica del Perú (PUCP), cu filmul ceh „Șarlatanul”.

Festivalul va fi inaugurat de către Ambasadorul Delegației Uniunii Europene (UE) în Peru, Gaspar Frontini, cu un discurs despre rolul cooperării dintre statele membre în promovarea culturii europene și a creativității artiștilor din UE. Alături de acesta, la deschiderea Festivalului susțin discursuri reprezentantul Universității Catolice și Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ucrainei la Lima.

Programul complet al festivalului poate fi accesataici.