Filmul „Claraˮ de Sabin Dorohoi, proiecții la Berlin și Ulm cu sprijinul ICR

După un debut spectaculos la Festivalul Internațional de Film de la Cottbus, unde a câștigat premiul publicului, filmul „Claraˮ, în regia lui Sabin Dorohoi, continuă să strălucească pe scenele internaționale. Recent, la Hollywood – Los Angeles, producția a fost onorată cu premiul Bridging the Borders în cadrul Festivalului Filmului Sud-Est European, organizat de „Cinema Without Borders”.

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescuˮ din Berlin aduce acum filmul „Claraˮ în fața publicului cinefil din Germania. Proiecțiile vor avea loc la Berlin, pe 8 și 9 iulie 2024, și la Ulm, pe 10 iulie 2024, în cadrul prestigiosului Festival Internațional al Dunării de la Ulm. Proiectul este organizat în colaborare cu cinematografele Kino Am Bundesplatz și Kino Krokodil din Berlin, Donaubüro Ulm/ Neu-Ulm și Festivalul Internațional de Film de la Cottbus, cu sprijinul Dobrogea Group și Timișoara 2023.

„Claraˮ este o poveste captivantă care explorează teme profunde și universale, printr-o regie impresionantă și o distribuție talentată. Proiecțiile de la Berlin și Ulm oferă publicului german ocazia de a experimenta această creație cinematografică remarcabilă, care a primit recunoaștere internațională pentru originalitatea sa și impactul emoțional profund.

Program proiecții:

Luni, 08.07.2024, ora 18.00, la Kino Am Bundesplatz (Bundespl. 14, 10715 Berlin), urmată de Q&A cu regizorul Sabin Dorohoi, actrița Olga Török și producătoarea Angélique Saad, moderat de Jan Eilhardt.

Mai multe informații: http://www.bundesplatz-kino.de/index.php?p=s

Marți, 09.07.2024, ora 20.15, la Kino Krokodil (Greifenhagener Str. 32, 10437 Berlin), urmată de Q&A cu regizorul Sabin Dorohoi, actrița Olga Török și directoarea de producție Christine Rau, moderat de Jan Eilhardt.

Mai multe informații: https://kino-krokodil.de/programm/

Miercuri, 10.07.2024, ora 21.30, la cinematograful în aer liber Donau Film und Sterne de la piscina SSV (Stadiumstrasse 15, 89073 Ulm), urmată de Q&A cu regizorul Sabin Dorohoi și actrița Olga Török. Proiecția are loc în cadrul Festivalului Internațional al Dunării de la Ulm.

Mai multe informații: https://b30kmwf4.myraidbox.de/programm/clara-omu-donau-film-sterne/

„Claraˮ

Sabin Dorohoi, RO/DE 2023, 85 min

O tânără româncă își părăsește țara natală și copilul pentru a câștiga bani în Germania - având grijă de fiica unei familii germane. O biografie est-europeană exemplară: Clara devine mama a doi copii, unul în străinătate și unul, dureros de neglijat, acasă. Un film despre pierderile suferite de lucrătorii migranți și de familiile acestora, dar și despre dorințele și dorințele lor.

Clara abordează soarta a peste 500.000 de români care muncesc în afara României și sunt adesea nevoiți să-și lase copiii în urmă.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vMOi10FnFUo

Scenariu: Ruxandra Ghițescu

Cameră: Lulu de Hillerin

Sunet: Alin Zăbrăuțeanu

Montaj: Mircea Lăcătuș

Scenografie: Anca Miron, Sonia Constantinescu

Muzică: Eduard Dąbrowski

Distribuție: Olga Török, Ovidiu Crișan, Luca Puia, Elina Leitl

Producător: Sabin Dorohoi, Dan Burlac

Producție: WTS - Western Transylvania Studios

Coproducție: Daniel Ehrenberg - Eyrie Entertainment