Filmul „48hrsˮ, proiectat la Institutul Cultural Român în cadrul American Independent Film Festival

Luni, 10 iunie 2024, ora 20.00, în Sala Mare a Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38, va fi proiectat filmul„48hrsˮ, r.Walter Hill, în cadrul American Independent Film Festival. Pelicula va fi urmată de o discuție cu invitatul serii, scenaristul Larry Gross. American Independent Film Festival (AIFF) revine pentru a VIII-a ediție cu cele mai recente și mai apreciate producții independente realizate în SUA, care vor putea fi văzute în perioada 7 - 13 iunie 2024 la București și, în premieră anul acesta, la Castelul Bran, pe 7 și 8 iunie 2024.

Filmul „Hit Manˮ,r.Richard Linklater, va deschide festivalul vineri, 7 iunie 2024, atât la Cinema Elvire Popesco din București, cât și în aer liber, în curtea Castelului Bran.

„Kinds of Kindnessˮ, cel mai recent film al lui Yorgos Lanthimos, cu Emma Stone și Willem Dafoe, care a avut premiera internațională pe 17 mai 2024, în competiție la Cannes, va închide festivalul de la București joi, 13 iunie 2024, cu două proiecții simultane la Elvire Popesco și la Cinema Muzeul Țăranului, cele două săli din București care găzduiesc proiecțiile festivalului.

AIFF #8 organizează pentru prima oară în istoria festivalului și a Castelului Bran proiecții de filme în premieră, pe 7 și 8 iunie 2024, în curtea Castelului. Situat într-un cadru spectaculos, accentuat de natura și atmosfera de basm a Castelului Bran, festivalul invită publicul să se bucure de filme de excepție precum „Hit Manˮ,r. Richard Linklater, aflat în competiție la Festivalul de Film de la Veneția în 2023, și„Love Lies Bleedingˮ, r. Rose Glass, aflat în selecția Berlinale Special în 2024.

„AIFF 8 își continuă misiunea de a oferi publicul român filme care sunt mai mult decât doar entertainment, de a intermedia dialogul publicului cu realizatorii peliculelor, de a cultiva experiența vizionării de filme de cinema ca eveniment social, în mijlocul comunității și de a folosi cinematograful ca prilej de conectare și comunicare cu ceilalți, inclusiv prin popularizarea unor cauze sociale cărora festivalul le donează, ca în fiecare an, încasările din vânzarea de bilete.”, Cristian Mungiu, director al AIFF.

Mai multe detalii despre programul festivalului: www.filmedefestival.ro

Sinopsis „48hrsˮ (nominalizare New Star Of The Year, Globurile de Aur, 1983)

Un polițist neconvențional și un tip dur, Jack Cates, este singurul supraviețuitor al unui atentat împotriva unor polițiști. În căutarea ucigașului, acesta îl eliberează pe Reggie Hammond din închisoare pentru 48 de ore. În mod bizar, Hammond este motivat să-l ajute. Ucigașul își caută partea lui de bani din pradă. Cates și Hammond, care au de rezolvat relația alb/negru, polițist/infractor, devin parteneri surprinzător de buni, pe măsură ce navighează prin oraș în căutarea suspectului lor.

Sinopsis „Hit Manˮ

Un neo noir luminos, Glen Powell, un actor cunoscut mai degrabă pentru blockbustere, interpretează rolul lui Gary Johnson, care duce o viață dublă de profesor și fals ucigaș plătit pentru Departamentul de Poliție din New Orleans. Cu o capacitate extraordinară de a intra în pielea diferitelor personaje și personalități, Gary ajunge să se simtă atras de una dintre potențialele criminale pe care trebuie să le prindă, Madison, interpretată de Adria Arjona (True Detective 4). Pe măsură ce Madison se îndrăgostește de una dintre identitățile de ucigaș ale lui Gary – misteriosul Ron – aventura lor declanșează o reacție în lanț de jocuri de rol, înșelăciune și mize tot mai mari. Scris în colaborare de Linklater și Powell și inspirat de o poveste adevărată incredibilă, HIT MANeste o comedie existențială inteligentă despre identitate, care a avut premiera la Veneția și a fost în selecția de la Sundance. HIT MANeste distribuit în Europa de Est de Prorom.

Sinopsis „Kinds of Kindnessˮ

Trei povești aparent distincte sunt intrinsec legate: cea a unui om fără opțiuni care încearcă să preia controlul asupra propriei vieți, a unui polițist îngrijorat că soția sa, care fusese dată dispărută pe mare, s-a întors și pare o persoană cu totul diferită și a unei femei hotărâte să găsească pe cineva destinat să devină un lider spiritual prodigios. Filmul are o distribuție stelară: Emma Stone, care tocmai a luat Oscarul pentru Poor Things, Jesse Plemons (Other People, The Power of the Dog), Willem Dafoe (Poor Things, The Lighthouse, Florida Project) și Margaret Qualley (Poor Things, Once Upon a Time in Hollywood, serialul Maid), fiecare dintre actori interpretând mai multe roluri în film. Kinds of Kindnesseste distribuit în România de Forum Film România și va avea premiera în cinematografe în data de 13 septembrie 2024.

Înrudit cu Les Films de Cannes à Bucarest, American Independent Film Festival este un festival dedicat filmelor independente nord-americane, în afara convențiilor hollywoodiene. Proiectul a prezentat în România, de-a lungul celor șapte ediții desfășurate până acum, o selecție a celor mai recente producții independente realizate în SUA, apreciate de critică și selectate în circuitul marilor festivaluri nord-americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto sau la festivaluri mari ca Berlin, Veneția sau Cannes și a avut onoarea de a avea invitați actori de talie internațională precum Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, Sebastian Stan, Mary-Louise Parker și regizori precum Roberto Minervini și Jacques Audiard, care au acceptat invitațiile de a fi prezenți la București și de a împărtăși experiența lor profesională, dar și de viață, cu publicul. Festivalul a intermediat totodată conversații live între publicul cinefil bucureștean și unii dintre marii regizorii ai cinematografului american contemporan: Barry Jenkins, Sean Baker, Kent Jones, Paul Schrader, Benh Zeitlin sau Steven Spielberg.