Filme românești prezentate la Festivalul Internațional de Scurtmetraj, Izmir, ediția a XXII-a

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul sprijină participarea României la Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Izmir 2021, ediția a XXII-a, în perioada 22 - 28 noiembrie 2021.

Cinci scurtmetraje românești vor fi proiectate în data de 26 noiembrie 2021, orele 21:00, la sala de cinema a Institutului Francez din Izmir: „Doi fără” – regia Miruna Minculescu (2020), „Despre ce naiba să scriu?”- regia Matei Monoranu (2019), „Contraindicații”- regia Lucia Chicoș (2019),Mezzo Forte”- regia Eugen Dediu (2019), „Apartamentul X” -  regia Marius Papară (2020).

Filmele selecționate de aparțin Universității Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București și vor fi prezentate în premieră în cadrul festivalului de gen din orașul aflat pe malul Mării Egee.

Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Izmir a debutat în anul 2000 și a devenit unul dintre cele mai apreciate festivaluri, în rândul publicului iubitor de film. Organizatorii acordă premii internaționale, dar, spre deosebire de edițiile anterioare, anul acesta datorită contextului pandemic, festivalul se va desfășura fără sesiuni Q&A cu participare internațională.

Proiectul face parte din ciclul de manifestări culturale de promovare a celor mai recente producții cinematografice şi a regizorilor români contemporani, continuând parteneriatul solid cu organizatorii festivalului.