„Fête de la musique 2011 – Au rythme de la nature“ - un proiect EUNIC în Liban

Marţi, 21 iunie 2011, se desfăşoară la Beirut „Fête de la musique 2011 – Au rythme de la nature" („Sărbătoarea Muzicii 2011 – În ritmul naturii"), un proiect cultural organizat de EUNIC (European Union National Institutes for Culture) în Liban. Festivalul este organizat de cluster-ul EUNIC Liban, reţea coordonată în prezent de ICR, care deţine preşedinţia la nivel local, şi va avea loc în Piaţa Martirilor, Termele Romane, Souks de Beyrouth, Grădina Samir Kassir şi Biserica Evanghelică din Beirut. Principalii parteneri sunt Misiunea Culturală Franceză în Liban, Consiliul Britanic şi Institutul Cultural Român împreună cu Ministerul libanez al Culturii. Evenimentul are o temă ecologică, sub egida căreia se desfăşoară activităţile EUNIC în Liban în anul 2011.
În cadrul evenimentului, artiştii libanezi şi internaţionali vor interpreta muzică clasică, pop, jazz, blues, folk, rock, reggae, electro, trip hop, soul, fusion şi orientală. Sunt aşteptaţi peste 20 000 de participanţi la spectacolele programate în centrul Beirutului. Artista Dana Dragomir, prima femeie din lume artist profesionist la nai, va cânta în Piaţa Martirilor începând cu orele 22.00. Dana Dragomir a vândut peste un million de albume şi este cel mai bine vândut artist instrumentist din Scandinavia.

Proiectul "Fête de la musique" - sărbătoarea muzicii" a fost iniţiat în anul 1982 în Franţa, extinzându-se treptat în întreaga Europă, în SUA, Canada şi America Latină, devenind astfel o sărbătoare internaţională.

Sub egida EUNIC, s-au desfăşurat în Liban anul acesta turneul Teatrului studenţesc Ludic din Iaşi, cu ocazia lansării reţelei EUNIC (8-15 mai) şi proiectul „Green Your Culture", o serie de acţiuni culturale cu teme ecologiste (14 mai). Detalii despre EUNIC Liban: www.agendaculturel.com/Presentation_EUNIC


program flyer