Festivitatea decernării premiilor ERASMUS EUROMEDIA la Viena

Vineri 12 octombrie, incepand cu ora 10.00 are loc la Viena festivitatea de decernare a premiilor ERASMUS EUROMEDIA acordate de ESEC (Societatea Europeana pentru Educatie si Comunicare). ICR Viena este anul acesta partener in program si va organiza impreuna cu Ambasada Romaniei la Viena receptia in onoarea celor peste 300 de participanti si invitati.

La initiativa filialei Viena sustinuta de Institutul Cultural Roman s-au inscris in concurs trei productii romanesti: "Europe Unlimited" realizata de Letitia Zaharia, binecunoscuta jurnalista de la Realitatea TV, "EU – All the Same" al experimentatului producator de televiziune Cosmin Silistraru (Antena 3) si "What Do We Have to Offer" de Dan Zaharia (producator independent).

La festivitatile de decernare a premiilor care vor avea loc la Grand Festivity Hall, University of Vienna sunt anuntate peste 10 televiziuni straine si aproximativ 300 de participanti. La invitatia ICR Viena, vor fi prezenti si concurentii din Romania.

Vineri, incepand cu ora 12.30 (ora Bucurestiului), ICR Viena va posta pe blog (http://www.kulturraumrumaenien.blogspot.com) toate informatiile de ultima ora legate de festivitati, precum si productiile romanesti intrate in concurs.

Carmen Bendovski
director
Comunicatul ESEC


Premiile Erasmus EuroMedia la Viena
Premiile Erasmus EuroMedia pentru productii media axate pe teme europene se decerneaza in cadrul Universitatii Viena (Grand Festival Hall), pe 12 octombrie 2007.
Festivitatea de premiere
Data: vineri, 12 octombrie 2007
Ora: 10:00 – 13:00
Locatia: Grand Festival Hall, Universitatea Viena, Dr. Karl Lueger Ring 1, A-1010 Viena

Societatea Europeana pentru Educatie si Comunicare (ESEC) acorda Premiile Erasmus EuroMedia pentru excelenta in productii si programe media, care tematizeaza valorile europene (societate, cultura/ educatie si politica). Incepand cu 1995, considerabil de multi producatori reputati au fost distinsi pentru productiile/ produsele/ programele/ proiectele lor, prin care au interpretat Europa. Valoarea totala a Premiilor Erasmus EuroMedia 2007 se ridica la 9.000 EUR.

Anul acesta, juriul international ESEC va acorda Sigiliul de Aprobare Erasmus EuroMedia unui numar de 59 productii selectate dintr-un total de peste 200 inscrieri din 16 tari europene. Aceste 59 productii sunt nominalizate pentru Premiile Erasmus Euromedia 2007.
Castigatorii Premiilor Erasmus EuroMedia 2007, Premiilor Erasmus pentru Sponsorizare (discurs si politica, educatie si etica, tehnologie si design) si Premiilor Speciale Erasmus vor fi anuntati in cadrul festivitatii din 12 octombrie din Viena.

Scopul principal al ESEC este promovarea ideii unei Europe unite, cu diferitele ei culturi, traditii si valori. Din acest motiv, ESEC EuroMedia Country Focus 2007 se concentreaza asupra productiilor media din Romania si Bulgaria, tocmai pentru a asigura acestor doua tari o vizibilitate sporita in contextul media european.

In 2007, Viena gazduieste pentru a doua oara Premiile Erasmus EuroMedia. Astfel, Viena doreste sa isi sublinieze competenta in domeniul culturii media si sa impulsioneze discursul mediatic european. Din acest motiv, gazdele festivitatii vor fi ESEC si Serviciile de Presa si Informare din cadrul Primariei Viena.

Ceremonia de decernare a Premilor Erasmus EuroMedia va avea loc in data de 12 octombrie 2007, in Grand Festival Hall a Universitatii Viena.

Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.esec-online.net si http://comenius-award.net!

Simpozion ESEC: Media for Europe

Imediat dupa decernarea premiilor, ESEC va gazdui un simpozion pentru experti cu titlul "Media for Europe", in cadrul caruia vor fi prezentate cele mai interesante productii din domeniul educatiei europene, urmand sa fie apoi analizate si dicutate de 18 experti media europeni.

Simpozion pentru experti
Data: vineri, 12 octombrie 2007
Ora: 14:30 – 16:30
Locatia: Grand Festival Hall, Universitatea Viena, Dr. Karl Lueger Ring 1, A-1010 Viena