Festivalul SoNoRo Musikland onorează prin muzică patrimoniul arhitectural din Transilvania

A III-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland din perioada 30 iulie – 8 august 2021, are loc în câteva dintre cele mai frumoase sate și orașe din Transilvania: Brașov, Criș, Feldioara, Sighișoara, Prod, Meșendorf, Viscri și Măgura. Dacă prima ediție SoNoRo Musikland s-a concentrat doar în zona bisericilor fortificate săsești, cea de-a doua ediție s-a extins și a inclus și concerte de tip de jamsession în case care au intrat în circuitul turistic din zonă – Meșendorf Gasthaus, Viscri 125 și Cross Country Farm din Prod. Acestea onorează moștenirea saxonă a vechilor case țărănești prin elemente de arhitectură integrate armonios în structura modernă a noilor spații.

Anul acesta Festivalul Musikland revine în locurile primelor ediții, dar adaugă și câteva edificii importante ale patrimoniului orașului Brașov și ale satelor din împrejurimi: Cetatea Feldioara, Casa Artiștilor din Măgura, Bastionul Țesătorilor și Filarmonica din Brașov. În Brașov vor avea loc și două concerte în aer liber, în piețele Brassaï și Sf. Ioan, ambele zone pietonale câștigate de oraș în ultimii ani.Concertele Festivalului SoNoRo Musikland vor răsuna anul acesta și în Sighișoara, la Biserica din Deal și în Sala Barocă a Primăriei. De asemenea, publicul Musikland este invitat să descopere cu ajutorul muzicii și splendidul castel Bethlen din Criș.

Printre muzicienii care vor concerta la SoNoRo Musikland se numără violoniștii Nicolas Dautricourt, Alexander Sitkovetsky, Ioana Goicea și Valentin Șerban, violiștii Răzvan Popovici și Peter Langgartner, violonceliștii Justus Grimm, Andrei Ioniță și Radu Nagy, pianistele Diana Ketler și Mara Dobrescu, precum și Miruna Nagy (harpă), Ion Bogdan Ștefănescu (flaut), Pablo Barragan Hernandez (clarinet) și Alberto Mesirca (chitară).

„Iată că cel mai nou proiect SoNoRo ajunge deja la a III-a ediție! Suntem încântați că putem pune în valoare, prin contribuția noastră, superba zonă a Transilvaniei și moștenirea istorică și culturală pe care ne-au lăsat-o germanii. Trecutul acestei regiuni prinde viață din ce în ce mai mult și reverberează prin recrearea unor comunități și inițiative culturale în jurul unor monumente ignorate sau chiar părăsite. Muzica SoNoRo va ajunge la castele, cetăți, biserici fortificate, dar și în spații importante din orașul Brașov, prin intermediul concertelor susținute de 15 muzicieni de renume internațional; va fi, așadar, un regal al muzicii de cameră pentru un public local, național și internațional.” – declară Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo Musikland.

„Ne face mare plăcere să putem susține evenimente prin care noi toți să avem acces la artă și ce ne pare deopotrivă important este să ducem cultura în zone cât mai diverse, să o deschidem către locuri și oameni pentru care orice concert este o sărbătoare. Iar dacă acest lucru este realizat într-un context fermecător, care ne permite să descoperim turismul calm din colinele transilvane, cu cetăți săsești, biserici fortificate, sate care oferă tradiții locale gastronomice și peisaje minunate, atunci cu adevărat suntem de două ori recunoscători artei sublime care este muzica și minunaților ei interpreți.”, a spus Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Société Générale.


Accesul la concertele Festivalului SoNoRo Musikland este liber și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Programul SoNoRo Musikland 2021 este următorul:

CONCERT DE DESCHIDERE – Vineri, 30 iulie 2021, ora 19:00, Bastionul Țesătorilor, Brașov

RĂSĂRIT – Sâmbătă, 31 iulie 2021, Castelul Bethlen, ora 18:00, Criș

JAMSESSION – Sâmbătă, 31 iulie 2021, ora 21:00, Cross Country Farm, Prod

UN HOMME ET UNE FEMME – Duminică, 1 august 2021, ora 17:00, Cetatea Feldioara

LATE NIGHT CONCERT IN THE CHURCH – Duminică, 1 august 2021, ora 21:30, Biserica fortificată din Meșendorf

RONDUL DE NOAPTE – Luni, 2 august 2021, ora 18:00, Biserica din Deal, Sighișoara

JAMSESSION – Luni, 2 august 2021, ora 21:00, Gasthaus Meșendorf

CÂNTECELE NOASTRE – Marți, 3 august 2021, ora 19:00, Sala Barocă a Primăriei Municipiului Sighișoara

AMOROSO – Miercuri, 4 august 2021, ora 19:00, Biserica Fortificată, Viscri

JAMSESSION – Miercuri, 4 august 2021, ora 21:30, Pensiunea Viscri 125, Viscri

APROAPE DE CER – Joi, 5 august 2021, ora 19:00, Casa Artiștilor, Măgura

JAMSESSION – Joi, 5 august 2021, ora 21:00, Casa Artiștilor, Măgura

A FEW OF MY FAVOURITE THINGS – Vineri, 6 august 2021, ora 19:30, Piața Brassai, Brașov

LES SPLENDEURS DE PARIS – Sâmbătă, 7 august 2021, ora 19:00, Filarmonica Brașov

FINALE – Duminică, 8 august 2021, ora 19:00, Piața Sf. Ioan, Brașov

Mai multe detalii și programul complet al Festivalulului SoNoRo Musikland sunt disponibile pe https://musikland.sonoro.ro/.

*****

Partener principal: BRD – Groupe Société Générale

Card preferat: Mastercard

Sponsori: Sistemul Medical MedLife, ICCO, BSS, Illy, Jidvei

Parteneri instituționali: Institutul Cultural Român, Ambasada Republicii Federale Germania în România, Institutul Cervantes, Primăria Municipiului Brașov, Primăria Feldioara

Proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov

Parteneri: Beyond Dracula, Grano, Artegianale - Magazin Gastronomic, Meșendorf Gasthaus, Viscri 125, Cross Country Farm, Filarmonica Brașov, Muzeul Județean de Istorie Brașov, TAMTAM, Bastionul Artiștilor, Fundația Sfântului Francisc, Măgura Casa Artiștilor, Colinele Transilvaniei, Cărturești, Librăriile Humanitas, Fundația Calea Victoriei

Parteneri media: RFI România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Harper’s Bazaar, National Geographic, Suplimentul de cultură, Zile și Nopți, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Ziarul Metropolis, The Institute, Rador, Capital, Evz.ro, Designist.ro, Promenada-culturala.ro, LiterNet.ro, IQads.ro, Unsitedemuzica.ro, Flawless.ro, Aiciastat.ro, Litera9.com, Media Image.