Festivalul Internațional de Nai „Gheorghe Zamfir”

Eveniment cultural de referinţă, Festivalul Internaţional de Nai a devenit deja tradiţie în orașul natal al maestrului Gheorghe Zamfir, fiind, actualmente, cel mai important proiect muzical din istoria Găeştiului. Aşa cum şi-a obişnuit publicul, cea de-a a IV-a ediţie va cuprinde o serie de evenimente excepţionale, având invitaţi de marcă, nume de referinţă la nivel naţional şi internaţional care vor purta publicul în universul artei sunetelor prin spectacole de muzică clasică, pop simfonic, folclor şi recitaluri ale unor invitaţi surpriză.

În premieră în România, la Festivalul Internaţional de Nai „Gheorghe Zamfir”, ediţia a IV-a, vor participa 20 de naişti din Coreea de Sud, care vor interpreta în oraşul muzicianului român piese de referinţă din paleta de expresie a acestui instrument, inclusiv folclor românesc. Totodată, la București, la Hotelul Ibis Nord vor avea loc momente culturale de substanţă, care vor avea în centru invitaţii coreeni.

Aşadar, deschiderea Festivalul Internaţional de Nai „Gheorghe Zamfir” va avea loc la Găeşti, la 7 septembrie 2017, unde va fi organizată o conferință de presă și un microrecital pentru invitaţi. Ziua a doua a Festivalului va fi dedicată muzicii clasice. Concertul se va desfășura la Sala de concerte a Casei de Cultură din orașul Găești, pe scena căreia maestrul Gheorghe Zamfir va interpreta lucrări din opere și musicaluri alături de artiștii invitați. Accesul se va realiza pe baza invitațiilor, spectacolul fiind dedicat partenerilor, sponsorilor, oficialilor și reprezentanților mass-media.

Publicul iubitor de muzică de calitate din orice colţ al ţării, care se va opri pentru câteva ore în oraşul dâmboviţean, va fi, cu siguranţă, cucerit de magia muzicii pop-simfonice, sâmbătă, 9 septembrie 2017, începând cu orele 19:30, în Parcul Central din Găeşti. Iubitorii de folclor vor avea, la rândul lor, parte de un regal artistic duminică, 10 septembrie 2017, de la aceeaşi oră.

Accesul la evenimentele din Parcul Central va fi gratuit.