„Festivalul gândului invers/în vers” - Veneția

Festivalul gandului inversin vers - Venetia

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 17.30, în sala Marian Papahagi a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia,are loc cea de-a patra ediție a seratei de poezie intitulată „Festival del pensiero in/verso”, eveniment inclus în programul de manifestări Venice Art Night. Invitați la eveniment sunt poeții Paolo Barbieri, Ferruccio Brugnaro, Maddalena Capalbi, Ştefan Damian, Silvio Doretto, Fabia Ghenzovich, Laura Guadagnin, Linda Mavian, Josef Fenrir Pjetri, Enzo Santese şi Francesco Sassetto.

În cadrul seratei de poezie va avea loc și un recital de pian interpretat de Josef Fenrir Pjetri.

În zilele cele mai lungi ale anului, de la apusul soarelui până în miez de noapte, „arta se întoarce pentru a elibera noaptea la Veneția, mai bine spus artele, mai ales că străzile și piațetele vor fi ocupate de muzică, cinema, literatură, poezie etc., va fi o noapte de „contaminare” culturală. Printre instituțiile de cultură ce vor rămâne deschise până în miez de noapte se numără muzee, galerii, fundații, spații publice și private, librării, care îşi vor deschide porțile și vor îngădui vizitarea acestora liberă, pentru cei care doresc să le descopere patrimoniul cultural-artistic.

Institutul Român de la Veneţia s-a alăturat evenimentelor Venice Art Night Veneţia încă din anul 2013, când a organizat o seară muzicală cu titlul Muzică şi dansuri din timpul dogilor”.

„Festivalul gândului invers/în vers” („Festival del pensiero in/verso”), a fost demarat începând cu anul 2014 și se constituie într-o serată de poezie coordonată de profesorul, poetul, scriitorul şi criticul de artă Enzo Santese, care include o întâlnire a unor poeţi români şi italieni, menită să prezinte aspecte dintre cele mai reprezentative din propria creaţie poetică.

Evenimentul este organizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia în colaborare cu Universitatea Ca’ Foscari din Veneţia şi Primăria Veneţiei.