Festivalul Filmului Românesc în Israel – ediția 2021

Noua ediție a Festivalului Filmului Românesc în Israel, care se desfășoară la cinematecile din Holon, Rosh Pina, Haifa și Sderot, organizată de ICR Tel Aviv în decembrie a.c. include o serie de discuții online cu regizorii Eugen Jebeleanu, Dan Chișu, Andrei Huțuleac și Maxim Chisnicean. Evenimentele vor fi transmise pe pagina de Facebook a ICR Tel Aviv https://www.facebook.com/icr.telaviv/ și pe canalul oficial de Youtube https://www.youtube.com/channel/UCrV8OAoQyKqOA7d1dGrFesQ

Curatorul ediției 2021 a Festivalului Filmului Românesc în Israel este Iris Lackner, critic de film, conferențiar și director al MovieMania.

Programul filmelor româneşti:

#dogpoopgirl, regia Andrei Huțuleac (2021, 78 min., subtitrare în limbile ebraică și engleză) Sinopsis: Alina Moga e angajată a unei bănci din București, are o viaţă personală haotică dar destui bani cât să-şi poată asigura o oarecare fericire. Calmul aparent al existenţei sale este zdruncinat în urma deciziei de a adopta un câine maidanez care regurgitează mâncare pe podeaua unui vagon de metrou. Incidentul este filmat de un adolescent şi postat pe o reţea de socializare. Haosul se dezlănţuie. Inspirat de evenimente reale, petrecute în Coreea de Sud în anul 2005.

16.12.2021, ora 18:30, Cinemateca din Rosh Pina. Bilete: aici

27.12.2021, ora 19:00, Cinemateca din Sderot. Bilete: https://sderot-cin.org.il/movie/209

9 povești de dragoste și ură în izolare, regia Dan Chișu (2021, 87 minute, subtitrare în limbile ebraică și engleză) Sinopsis:Explorând conceptul de izolare în masă, filmul se dezvoltă pe două fronturi: realitatea (producerea unui film prin mijloace neconvenționale) și povestea (descrierea diferitelor tipologii umane în timpul carantinei). Dan Chișu interpretează rolul unui cineast care vrea să realizeze un film în carantină, reflectând realitatea/realitățile într-o serie de ficțiuni. Fiecare dintre cele nouă segmente, diferențiate clar printr-un titlu, este precedat de conversații (în unele cazuri, discuții reale) cu actorii și actrițele ce urmează să interpreteze rolurile.

15.12.2021, ora 18:30, Cinemateca din Rosh Pina. Bilete: aici

Câmp de maci, regia Eugen Jebeleanu (2020, 82 minute, subtitrare în limbile ebraică și engleză) – proiecțiile filmului au loc cu sprijinul Festivalului TLVFest din Tel Aviv Sinopsis: O zi din viața lui Cristi, un jandarm din București în vârstă de 29 de ani. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi, bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film queer. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.


16.12.2021, ora 20:00, Cinemateca din Rosh Pina. Bilete:
aici

22.12.2021, ora 18:30, Cinemateca din Haifa. Bilete: aici

Memoria, regia Maxim Chisnicean (2019, 69 minute, subtitrare în limbile ebraică și engleză) – proiecțiile filmului au loc cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Israel Sinopsis: Necunoscutul ne sperie. Ce ați face dacă într-o zi v-ați trezi „altcineva” într-o altă lume despre care nu știți nimic? „Memoria” este un film plasat undeva la granița dintre vis și realitate, despre dragostea care străbate pereții necunoscutului. Povestea interesantă, cu accente de melodramă și jocul splendid a 14 actori vor face din noul proiect o adevărată senzație.

15.12.2021, ora 20:30, Cinemateca din Rosh Pina. Bilete: aici