Festivalul Filmului European va ajunge, în această toamnă, în mai multe orașe din țară

Festivalul Filmului European, desfășurat la București, în perioada 9-11 mai, pentru a marca Ziua Europei, prilejuiește anul acesta întâlnirea cu nume importante ale cinematografiei europene, precum Sergei Loznitsa, și aduce filme din zece țări, dar și o selecție de proiecte cinematografice studențești.
Pentru a oferi acestui eveniment o cât mai mare notorietate, Institutul Cultural Român și-a propus ca Festivalul să ajungă, în această toamnă, și în alte orașe din țară, în special acolo unde au fost înființate filiale ICR. Astfel, în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2013, vor avea loc proiecții la Iași, Timișoara, Brașov, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Târgu Jiu și Tulcea, iar organizarea se va face cu implicarea filialelor ICR din provinciile istorice ale țării.

Le mulțumim și pe această cale partenerilor care au răspuns invitației de a contribui la realizarea ediției de la București: Uniunea Cineaștilor din România, Arhiva Națională de Filme, Ambasada Croației, Ambasada Finlandei, Ambasada Irlandei, Institutul Balassi – Centrul Cultural Maghiar, Ambasada Serbiei, Ambasada Slovaciei, Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Festivalul Cinepolitica, Libra Film, Voodoo Films și UNARTE. Detalii despre partenerii din fiecare oraș menționat, precum și programul, vor fi transmise în perioada următoare.

Coordonatorii Festivalului Filmului European sunt domnul Vladimir Simon, vicepreședinte, și doamna Ștefana Mărmureanu, expert în cadrul Direcției Generale Promovarea Creației.