Festivalul de scurtmetraje Curtas Vila do Conde 2017

Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional de scurtmetraje Curtas Vila do Conde, care se va desfășura între 8 și 16 iulie 2017, va propune, în colaborare cu Anim’est IAFF şi ICR Lisabona o selecție a câtorva câteva dintre cele mai bune scurt metraje românești recente: Date Night de Stela Pelin, First Night de Andrei Tănase, Mom, Dad, I Have To Tell You Something de Paul Mureșan, Punjabboogie de Bogdan Lupescu, Selkie’s Tide de Dan Ene și Laura Ene și Written/Unwritten de Adrian Silișteanu.

La ediția din acest an, România va fi reprezentată la festival, tot cu sprijinul ICR Lisabona, și de Dan Angelescu, Festival Manager şi Associate Curator Bucharest International Experimental Film Festival BIEFF.

Curtas Vila do Conde este cel mai important festival de scurtmetraje din Portugalia şi unul dintre cele mai prestigioase din Europa. La ediția din 2017 țările invitate sunt Belgia, Olanda, Polonia, România, Marea Britanie și Țările Nordice. Diferitele competiții de scurtmetraje vor fi din nou nucleul central al festivalului, care va alinia, de asemenea, filme artistice, concerte, expoziții și dezbateri.

Pentru mai multe informații: http://festival.curtas.pt/home-en/ și http://www.curtas.pt/25CVC/jornal_2017.pdf