Festivalul „Bloomsday în Bucureşti”, ediția 2014

Ambasada Irlandei în România organizează cea de-a treia ediţie a festivalului „Bloomsday în Bucureşti” luni, 16 iunie 2014, ora 19.00, la Berăria Gambrinus din București (Bd. Regina Elisabeta nr. 38, sector 5). Evenimentul este dedicat operei literare Ulise a scriitorului irlandez James Joyce.
Bloomsday se sărbătoreşte în întreaga lume în fiecare an pe data de 16 iunie. Aceasta este ziua în care se desfăşoară acţiunea din romanul Ulise de James Joyce. Sărbătoarea preia numele personajului principal din Ulise, Leopold Bloom. Romanul urmăreşte viaţa şi gândurile lui Leopold Bloom precum şi a altor personaje pe parcursul zilei de 16 iunie 1904.

Anul acesta, Bucureştiul se va alătura, pentru a treia oară, celor peste 40 de oraşe din lume care sărbătoresc Bloomsday. Originalitatea acestei ediții este oferită de caracterul autohton adus de pasaje din Conu Leonida față cu reacțiunea de I.L. Caragiale, împletite cu lecturi din romanul Ulise, susţinute în spaţiul berăriei fondate de Caragiale în anul 1901, Berărie Gambrinus.
La festival vor fi prezenți și actori ai Teatrului Naţional Bucureşti: Ilinca Goia, Rodica Ionescu, Dorin Andone şi Gavril Pătru.
Evenimentului „Bloomsday în Bucureşti” este organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Editura Humanitas, Teatrul Naţional Bucureşti “I.L. Caragiale”, Berăria Gambrinus şi Hotel Cişmigiu.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.