Festivalul ApăAerFoc se încheie cu "Salto Vitale"


Festivalul de teatru în aer liber ApăAerFoc
, organizat de Institutul Cultural Român, se încheie cu spectacolul Salto Vitale, al trupei olandeze Tuig, prezentat sâmbătă şi duminică (4-5 august sau 6 august în caz de ploaie), începând cu ora 21.00, în Parcul Tineretului din Bucureşti.
Reprezentaţiile primelor trei trupe din cadrul acestui proiect s-au bucurat de un succes remarcabil, adunând mii de persoane în Parcul Tineretului din Bucureşti. După spectacolele de teatru în aer şi pe apă, prezentate de Strange Fruit
(Australia), Teatro Ka (Portugalia), respectiv Ilotopie (Franţa), Tuig propune o combinaţie a elementelor. Actorii folosesc apa, aerul şi focul ca forţe ce conduc spre saltul vital. Decorul este realizat avînd lemnul ca materie primă pentru realizarea unei structuri care se înalţă, centimetru cu centimetru, propulsată de forţa umană, până la 14 metri. Spectacolul oferit de compania olandeză Tuig vorbeşte despre momentul în care trebuie luată o decizie fundamentală, precum saltul în necunoscut, asumarea nesiguranţei, experimentarea noului cu orice risc. Spectatorii sunt martorii unei experienţe inedite, spectaculoase şi profunde în acelaşi timp.
Compania olandeză Tuig
şi-a câştigat reputaţia în domeniul teatrului neconvenţional prin reprezentaţiile în care recurge la instalaţii, angrenaje şi construcţii pe cât de complexe, pe atât de sugestive. Flăcările, lichidele şi aerul în mişcare contribuie la impactul vizual puternic al scenografiei.
Participarea la spectacole este, ca şi până acum, gratuită.Contact media: Laura Dobrescu, 
laura.dobrescu@icr.ro, 
tel.: 031 7100 625, 
http://www.icr.ro/ApaAerFoc