Festival Internațional de Poezie „FeminIstanbul” bate la ușa ICR Istanbul

Vineri, 7 octombrie 2016, ICR Istanbul devine gazdă pentru unul dintre frumoase evenimente ale Festivalului Internațional de Poezie la feminin, „FeminIstanbul”. Astfel, între orele 12.00-14.30, sunteți așteptați la câteva lecturi publice de poezie, la un minirecital de muzică tradițională turcească și, în final, la o recepție. Festivalul este organizat de editura Artshop în parteneriat cu asociația World Poetic Front for Defending Women's Rights și International Poetistanbul Festival, eveniment care iși spune povestea în perioada 5-9 octombrie 2016, la Istanbul.

La prima ediție a evenimentului, pilot în sistemul literar din Republica Turcia, axat pe poezie scrisă doar de autoare contemporane, vor participa poete din peste treisprezece țări. Literatura românească va fi promovată în cadrul festivalului de poezie prin amenajarea unui stand de cărți care va cuprinde volumele de poezii semnate de Niculina Oprea („Aproape negru”/ „Neredeyse Siyah” şi „The Lives of Durs and the Lives of Others”/ „Bizim Yaşamlarımız ve Başkalarının Yaşamları”) și de Carolina Ilinca („Violet”/„Menekșe”) publicate în limba turcă de editura Artshop.

În cadrul aceluiași eveniment, va avea loc și lansarea volumului de poezii „Malul tăcerii/The Shores of Silence/ Sessizliğin Kıyısında” de Dorel Cosma, în traducerea peotul și traducătorul turc Mesut Șenol, care va recita publicului local și internațional selecții din lirica românească clasică tradusă în limba turcă.

Contact:

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul

Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoglu, Istanbul, tel/fax:(+90212) 292 43 45, email: icr.istanbul@icr.ro, www.icr.ro