“Feed Me!” - Expoziţie multimedia interactivă de Noper şi Saint Machine

Pe 23 mai, de Noaptea Albă a Galeriilor, de la ora 19:30, Galateca găzduieşte expoziţia “FEED ME!”, primul proiect interactiv de artă multimedia al artiştilor Marilena Oprescu Singer (Saint Machine) şi Radu Pop (Noper).

Întreaga expoziţie “Feed Me!” este conţinută de lucrarea artistei Marilena Oprescu Singer: o capsulă senzorială în forma unui uriaş cocon, denumit „Womb of Tra“, cu o înălţime de 5.5 metri şi o lungime de 9 metri, care îşi înghite vizitatorii şi se hrăneşte cu energia lor fizică pentru a exista.

Odată înghiţiţi de pântecele „monstruoasei şi veşnic nesătulei “Tra"“, vizitatorii sunt înconjuraţi de şapte picturi fermecate: "The Secret Memories of Noper". Lucrarea artistului Radu Pop a.k.a. Noper, este o instalaţie video interactivă compusă din şapte animaţii high definition pe care publicul le poate controla prin atingerea cililor cu care este căptuşit la interior coconul „Womb of Tra“. Animaţiile lui Noper îl duc pe vizitator cu gândul la apartenenţa la dimensiunea cosmică, ele sunt portaluri spre lumi care transced organicitatea coconului. Experienţa multimedia cu instalaţia „The Secret Memorie of Noper“ dezvăluie scenarii suprarealiste şi personaje bizare care se ascund în spatele măştilor.

În centrul acestei lumi stranii se află o instalaţie interactivă creată de Marilena Oprescu Singer, a.k.a. Saint Machine: „The Sacred Egg of the Saint Machine and the Resurrection of the Dead Embryo“ este un ou gigantic în care vizitatorul îşi poate introduce capul pentru a se „conecta“.

Radu Pop este unul dintre cei mai talentaţi ilustratori, cu numeroase premii la activ, printre care Bronze Lion, Cannes Lions (2010
); Best illustrator, Ad
Print
festival (2012); Effie
Gold, Effie
awards (2010); Effie
Gold, Effie
awards (2012) şi participare la expoziţii precum: ArtWurst, Alert Studio, Bucharest, Asif by magic, NeuroTitan, Berlin.

Marilena Oprescu Singer este creatoarea proiectului multimedia interactiv Artmix (peluza TNB, 2006), Festivalului de proiecţii arhitecturale URBAN ART (Palatul Parlamentului, Universitate, Arhitectura, Coltea, 2007, 2008, 2009) si Autentic românesc, colecţie de şaluri pictate ilustrând proverbe româneşti, ROD, Cărtureşti, 2012.

"Feed Me!" este un proiect ARTMIX organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român, Galateca, ARCUB şi Neoart Romania.
Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

GALATECA este e o galerie de artă contemporană şi design, un proiect inovator ce alatură artişti, designeri, arhitecţi, curatori şi oameni de comunicare. Deşi încă tânără în peisajul spaţiilor culturale, Galateca a reuşit să se plaseze pe harta nationala si internationala prin proiecte absolut inedite. In colectia galeriei se regasesc lucrari semnificative semnate de unii dintre cei mai bine cotati artisti romani si straini.Lucrări Noper:
https://www.dropbox.com/s/8txbvbvu1wvefn6/Pachet%20Presa.zip