Fanfara din Vorona şi demonstraţii de ţesut la Festivalul Tamisei

Institutul Cultural Român participă pentru al treilea an consecutiv la Festivalul Tamisei, în perioada 11-12 septembrie 2010. Organizat de Primăria Londrei, festivalul este cel mai spectaculos eveniment în aer liber, care celebrează râul Tamisa şi diversitatea culturală.

Prezenţa românească se regăseşte în toate cele patru secţiuni ale festivalului: New European Village, Bandstand, Feast on the Bridge şi Carnival Night.

Etnografele Steliana Băltuţă şi Elena Văculişteanu de la Muzeul Judeţean Botoşani vor prezenta la standul României lada cu ţesături, broderii şi costume populare româneşti, însoţite de demonstraţiile meşterului popular Niculina Andronache la războiul de ţesut, adus special din Botoşani pentru acest eveniment. Peste 500.000 de persoane vor avea ocazia să asiste la la spectacolul românesc, care va deveni cu siguranţă atracţia secţiunii New European Village, dedicată ţărilor din Europa Centrală şi de Est, cu un patrimoniu cultural bogat, definit de tradiţii milenare.

Fanfara din Vorona, una dintre cele mai cunoscute orchestre săteşti din România, va lua cu asalt grădinile şi parcurile de pe malul Tamisei. Cei 11 membri ai Fanfarei vor purta costume populare româneşti specifice zonei şi vor invita lumea să încingă o "horă moldovenească" pe podul Southwark.

Fanfara va cânta şi defila totodată şi în seara de gală a festivalului alături de alte 30 de grupuri internaţionale, într-un carnaval ce se va încheia cu un foc de artificii. Programul concertelor: 11 septembrie, cu începere de la ora 13.00 şi17.00 şi 12 septembrie, cu începere de la ora 12.30 şi 19.15 (Seara Carnavalului).

Participarea românească la Festivalul Tamisei este sprijinită de Institutul Cultural Român din Londra, în colaborare cu Muzeul de Etnografie şi Consiliul Judeţean Botoşani.

Mai multe detalii la: www.icr-london.co.uk | office@icr-london.co.uk