Expoziţie Mircia Dumitrescu (grafică) şi Anna Maria Orban (instalaţie) la ICR Budapesta

Expozitie Mircia Dumitrescu (grafica) si Anna Maria Orban (instalatie) la ICR Budapesta

Luni, 7 decembrie 2015, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român Budapesta vernisează expoziţia „Apocalipsa", în prezenţa artiştilor plastici Mircia Dumitrescu (grafică) şi Anna Maria Orban (instalaţie) şi a criticului de artă László Beke, din Ungaria.

 

Ciclul de 20 de xilogravuri realizate de Mircia Dumitrescu aduce un omagiu marelui desenator şi gravor al Renaşterii, Albrecht Dürer, ca o parafrază la gravurile sale având ca subiect Apocalipsa.

 

Mircia Dumitrescu vrea să "polemizeze", peste secole, cu ilustrul pictor şi grafician german, considerând că poate să contrapună caracterului explicit al ilustrării sfârşitului lumii, aşa cum reiese el din gravurile acestuia, o imagine mai incifrată, poate puţin ocultă, poate un pic mai misterioasă, dar cu siguranţă mai înfricoşătoare a dezastrului final şi definitiv al umanităţii."

(Corneliu Ostahie - „Un magician al semnelor în templul cuvintelor - Mircia Dumitrescu")

 

Instalaţia realizată de Anna Maria Orban (alcătuită dintr-o tapiserie desfăşurată pe orizontală, însoţită de o oglindă uriaşă şi de 133 de portrete-obiect) explorează aceeaşi temă reflectată în „Apocalipsa lui Ioan".

 

Expoziţia va putea fi vizitată în sălile de expoziţie ale Institutului Cultural Român Budapesta în perioada 7 decembrie 2015 - 13 ianuarie 2016.

 

Mai multe informaţii despre artiştii plastici Mircia Dumitrescu şi Anna Maria Orban în materialul anexat.

 

 

 


Biografii Életrajzok