Expoziție itinerantă cu ocazia împlinirii Bimilenarului de la moartea poetului Ovidius

Sâmbătă, 1 iulie 2017, ora 18.00,  va fi inaugurată la Accademia di Romania expoziția itinerantă Vivam, organizată de Comitetul promovare Metamorphosis. Beyond the Shape din Sulmona, în colaborare cu Primăria din Sulmona și Accademia di Romania, cu ocazia împlinirii Bimilenarului de la moartea poetului Ovidius.

Expoziția, cuprinzând 50 de lucrări inspirate de Metamorfozele lui Ovidius, realizate de artiști italieni și români, reprezintă actul final al unui proces de work in progress început în februarie 2016, cu o expoziție de tablouri, sculpturi și fotografii aflate în diferite stadii de realizare. Lucrările au fost jurizate de o comisie științifică prezidată de Tiziana D’Acchille, directoare la Accademia di Belle Arti din Roma, care a selectat operele finaliste, în vederea expunerii lor la Sulmona și Constanța, trecând prin Roma.

Vor participa la vernisajul expoziției directorul ad interim de la Accademia di Romania, doamna Diana Turconi Bubenek, viceprimarul municipiului Sulmona, Mariella Iommi, președintele Comitetului de promovare BtS, Luisa Taglieri și reprezentantul Comitetului de organizare Ovidius 2017, Raffaele Giannantonio. În cursul manifestării, Asociația Culturală “Classe Mista Teatro Musica” va oferi celor prezenți o reprezentație a spectacolului Banchetul lupului, inspirat de mitul ovidian al lui Licaon.

Operele vor rămâne expuse la Accademia di Romania până pe data de 10 iulie 2017.