Expoziție foto ”De la ișlic la joben” la Ankara de Ziua Iei

Expozitie foto De la islic la joben la Ankara de Ziua Iei

Institutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul împreună cu Ambasada României la Ankara și în parteneriat cu Asociația de Prietenie Româno-Turcă din Ankara și cu Mall TAURUS - unul dintre cele mai noi și moderne centre comerciale din capitala Turcia sunt organizatorii unui eveniment unic: Expoziția de fotografie "De la ișlic, la joben", semnată  dr. Cătălin D. Constantin. Imaginile ne ilustrează cum s-a făcut trecerea și care au fost influențele portului popular românesc, de la motive și simboluri orientale, până la vestimentația occidentală.

În cadrul expoziției de fotografie va exista și o secțiune aparte – o prezentare de ii și port tradițional românesc. În completare, vor fi expuse  imagini care prezintă o multitudine de straie tradiționale românești,  care aparțin Asociației de Prietenie Româno-Turcă din Ankara.

Fotografiile expoziției "De la ișlic la joben" ilustrează în premieră piese rare, unicat, obiectele și costumele provenind din colecții de muzee și din colecții particulare, ca cea a Doinei Levintza, în cea mai mare parte inaccesibile publicului larg, cât și specialiștilor. Expoziția a mai fost vernisată în luna decembrie 2015 în Galeria Principală a Facultatății de Arte Frumoase din cadrul Universității Marmara din Istanbul.


Autorul fotografiilor, Cătălin D. Constantin este și editorul ineditului album De la ișlic la joben - Modă și lux la Porțile Orientului, publicat în anul 2013 de editura Peter Pan.

Expoziția va fi organizată la Mall TAURUS, în Ankara, și va fi deschisă publicului în perioada  24-30 iunie 2016. Vernisajul va avea loc în seara zilei de 24 iunie a.c.,  de la ora 19.30.