Expoziţie de pictură Ion Jabinschi

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău şi Centrul Cultural „ARTELIT” organizează o expoziție de pictură, a artistului plastic Ion Jabinschi.Vernisajul va avea loc pe data de 16 martie 2018, ora 15.00, la Galeria Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici”.

Ion Jabinschi s-a născut pe data de 21 ianuarie 1978, în localitatea Ustia, raionul Dubăsari, Republica Moldova. În 2001 a absolvit Universitatea de Stat a Artelor din Republica Moldova, iar în 2006 a finalizat studiile de master, în cadrul aceleiaşi instituţii, care, între timp, a devenit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău (AMTAP). Din 2015 este doctorand al Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, la disciplina „Ştiinţele educaţiei”.

Din 2000 până în prezent desfăşoară o bogată activitate didactică în cadrul unor prestigioase instituţii de învăţământ liceal şi universitar. Începând cu 2017, este prodecan al Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design din cadrul AMTAP.

Este cunoscut în special pentru lucrările sale de pictură murală şi religioasă realizate împreună cu echipe de zugravi la: Catedrala Metropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău; Biserica „Tuturor Sfinților” din Chişinău, Mănăstirea Răciula şi Mănăstirea Curchi.

Începând cu 1998, lucrările sale au putut fi văzute în cadrul unor expoziţii individuale sau de grup organizate în Republica Moldova şi România.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 16 martie – 16 aprilie 2018.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău şi Radio Datina