Expoziție de icoane bizantine la Shanghai

Expozitie de icoane bizantine la Shanghai

În data de 20 februarie 2016, începând cu orele 15.00, la Galeria Studio White din Shanghai, ICR Beijing organizează vernisajul Expoziției de Icoane Bizantine la Shanghai, semnată de către artista Monica Călin.

Icoanele bizantine pe lemn sunt una dintre tehnicile îndrăgite de artistă, acestea fiind de o frumusețe deosebită.

Expoziția va cuprinde 16 lucrări, 7 icoane de dimensiune 17cm x 20cm, o icoană cerc cu diametrul de 35cm și 8 icoane de dimensiune 30cm x 42cm și va fi deschisă publicului în perioada 20 - 27 februarie 2016.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Consulatului Român de la Shanghai, media internațională și locală, românologi, studenți români aflați la studii la Shanghai, rezidenți români la Shanghai, publicul larg.

Monica Călin, absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design, secția Arta Murală, Universitatea Națională de Arte București cu autorizație de la Comisia de Pictură Bisericească din cadrul B.O.R., Categoria a IV-a, a câștigat concursuri și a avut numeroase expoziții.

Monica Călin a realizat pictură în tehnica Al Seco a paraclisului "Sf. Arhangheli" din Murighiol (2012), pictură în tehnica Fresca în cadrul șantierelor de pictură bisericească, Fetești, Ghiroiu, Techirghiol, Crețești (2012 -2015), pictură nouă în tehnica Fresca, Capela Funerară cu hramul Sfântul Nicolae, Tulcea, aprofundând tehnica tradițională fresca pe aceste șantiere de pictură bisericească etc.