Expoziţie de grafică, teatru de păpuşi şi poezie la ICR Beijing

Expozitie de grafica, teatru de papusi si poezie la ICR Beijing

Institutul Cultural Român de la Beijing și-a deschis porțile publicului larg pe 14 iulie 2015 prin organizarea unui eveniment care s-a bucurat de prezenţa a numeroşi invitaţi.

Momentul inaugurării a fost marcat de vernisajul expoziției de grafică și tapiserie Tradiție și Modernitate semnată de prof.univ. Mircia Dumitrescu, membru al Academiei Române și prof.univ. Anna Maria Orban.
Artistul Mircia Dumitrescu a expus, într-o prezentare artistică de excepție, în afară de lucrările sale reprezentative, metamorfoza în grafică a unor poezii care i-au fost dedicate de către Nichita Stănescu.
Celebra poezie Decalogul închinată artistului se regăsește în cadrul expoziției și în varianta în limba chineză.
Expoziția este deschisă publicului până la data de 15.09.2015.

În perioada 27.07.2015-9.08.2015, publicul de toate vârstele poate să admire Expoziția de Marionete Călătoria lui Țăndărică adusă de Teatrul de Păpuși și Marionete „Țăndărică”, cu ocazia turneului în China susținut financiar de către Institutul Cultural Român.
Vernisajul expozițional a fost organizat în data de 24 iulie 2015, în cadrul căruia a avut loc și un atelier tematic, în care actorii teatrului au prezentat diferite personaje ale piesei „Muzicanții din Bremen” de Frații Grimm, precum pisica, cocoșul și bătrânul câine.
Cele două expoziții cunosc un real succes, publicul chinez fiind încântat de lucrările minunate ale artiștilor Mircia Dumitrescu și Anna Maria Orban, precum și de atractivele marionete expuse, eroi ale poveștilor clasice, care au prins viață încă de la începutul înființării teatrului, acum 70 de ani.