Expoziţie de fotografie Digi Dekel la Tel Aviv

În perioada 26 mai – 23 iulie 2010, Institutul Cultural Român din Tel Aviv găzduieşte expoziţia de fotografie „Intrări şi Ieşiri" a artistului de origine română Digi Dekel. Imaginile expuse reprezintă o selecţie de lucrări din cel mai recent proiect al artistului şi prezintă priviri subiective asupra personajelor fotografiate, prin impresionări succesive ale hârtiei fotografice, realizate prin procedee clasice. Astfel, fiecare lucrare în parte este unică, deşi fiecare clişeu fotografic poate fi, teoretic, multiplicat la infinit.
Imaginile suprapuse creează compoziţii care sfidează bi-dimensionalitatea suprafeţei hârtiei. Atmosfera onirică, detaliile rafinate ale fiecărei compoziţii, cromatica subtilă ne propun o lume specială, în care imaginile, şi nu cuvintele, vorbesc.
„Premisa fotografiilor lui Digi Dekel este contopirea obiectului fotografiat cu procesul tradiţional de developare, pe care el însuşi îl realizează. Rezultatul final, în opinia sa, imposibil de evitat, este consecinţa stării mentale în care s-a aflat fotograful în momentul developării." (Yaniv Shapira, februarie 2007, www.kibbutzgallery.org.il)

Născut în România în 1958, Digi Dekel s-a stabilit în Israel în 1964, împreună cu familia. Din 1977 trăieşte şi lucrează în Kibbutz Samar. Lucrează ca fotojurnalist din 1987. După 1993, a participat la expoziţii colective şi de grup organizate de curatori importanţi, precum Tali Tamir, Yaniv Shapira şi Gideon Efrat; în acelaţi timp, a prezentat expoziţii personale în galerii şi spaţii neconvenţionale din Israel. Expoziţia "Intrări şi Ieşiri" face parte din seria evenimentelor dedicate prezentării oamenilor de cultură israelieni de origine română, organizate de Institutul Cultural Român din Tel Aviv.

Detalii şi imagini: www.icr.ro/digidekel_ro

DIGI DEKEL - INTRĂRI ŞI IEŞIRI
Expoziţie personală de fotografie Vernisaj: miercuri, 26 mai, ora 20.00
Institutul Cultural Român din Tel Aviv (B-dul Shaul Hamelech nr. 8, et. 6)
Prezintă Yehudit Mazkel
Expoziţia va fi deschisă pentru public în perioada 26 mai - 23 iulie 2010,
de luni până vineri, între orele 10:00 – 15:00