Expoziţie de design semnată Dinu Bodiciu, la ICR Londra

Institutul Cultural Român de la Londra prezintă pe 14 octombrie 2011 o expoziţie unică de design vestimentar, cu noua colecție de primăvară - vară 2012 semnată Dinu Bodiciu, noua revelaţie a modei româneşti. Bodiciu a absolvit anul trecut cursurile prestigioasei universităţi London College of Fashion și a făcut senzaţie pe podiumul de la Victoria & Albert Museum, unde una dintre ținutele sale a fost remarcată de stilistul celebrei Lady Gaga şi purtată ulterior de aceasta.
Evenimentul face parte din programul ICR Londra de promovare a designerilor români în Marea Britanie, iniţiat în 2010 prin prezenţa lui Carmen Secăreanu şi a lui Iris Şerban la secţiunea On|Off din London Fashion Week şi prin expoziţia Romanian New Fashion la sediul din Belgrave Square, cu cele mai noi colecţii ale designerilor Agnes Toma, Cristhelen B., Diana Niţă şi Vika Gorencu.
Înainte de a se orienta definitiv către modă, Dinu Bodiciu a studiat design grafic și a colaborat cu diferite companii teatrale la realizarea costumelor și a scenografiei. În prezent, locuiește și lucrează la Londra, iar creațiile sale au fost incluse in pictorialele unor reviste ca Dazed & Confuzed, Vogue Japan, Vision China, Elle Romania.
Numită Madame de…, noua colecție urmăreşte să destabilizeze convențiile designului de primăvară - vară, prin materiale şi culori inedite, dar şi prin doza de mister atribuită personajului imaginar – o femeie memorabilă, captivantă, greu de intuit. Prin ținutele sale inovative, Dinu Bodiciu se înscrie în traiectoria tinerilor designeri români care au atras atenția presei internaționale, ca Olah Gyarfas (Rozalb de Mura) și Lucian Broscățean.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk.