Expoziţia „Wasser“, la Galeria ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena, în colaborare cu galeria Daliko din Krems, prezintă, în perioada 8-22 decembrie 2016, expoziţia „Wasser" („Apa"). Vernisajul expoziţiei are loc joi, 8 decembrie 2016, de la ora 18.00, la Galeria ICR Viena, în prezenţa artiştilor Mircea-Titus Romanescu, Ana Rus, Paul Popescu, Vasile Soponariu şi a curatorului Dalia Blauensteiner. „Wasser" este un proiect realizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, care își propune să evidențieze importanța apei ca resursă naturală, ca element de purificare și regenerare.

Expoziţia internaţională de pictură, sculptură și grafică reuneşte lucrările unor artişti din România, Austria şi Ungaria:

Mariana Papara, România - Italia www.aripa.eu/;  aripaart.wordpress.com/

Paul Popescu, România   www.paulipopescu.ro

Mircea-Titus Romanescu, România www.mirotiart.ro

Ana Rus,  România www.biblacad.ro/AnaRus.html

Vasile Soponariu,  România www.sopart.ro

Virginia Videa, România  http://virginiavidea.ro

Gheorghe Zacharia, România http://gheorghezaharia.ro  

Szenczy Zoltan, Ungaria

Dalia Blauensteiner, Austria www.dalia-galerie.at  

Heinz Körner, Austria  www.galerie-daliko.com/dalia-blauensteiner-heinz-koerner.html   

Grupul de artiști expozanți este unit prin același sentiment însuflețitor și creator: dragostea pentru profesia lor, pasiunea dătătoare de viață, ca sursă primordială a creației, asemenea apei. Un al doilea element unificator al grupului este apa însăși, reprezentată geografic de fluviul Dunărea.

 

Artiștii s-au reunit pentru a exprima plastic viziunea personală despre funcția și simbolistica apei în viață și în artă. Lucrările expoziției demonstrează că arta nu are frontiere și poate fi o manifestare a prieteniei, trecând peste barierele de limbă, cultură sau religie, dar semnalând în același timp că orice încercare de globalizare trebuie să țină seama de multiculturalitatea europeană.

(Sursă: www.muzeul-satului.ro/actiuni-culturale/417/apa-water)

 

Proiectul „Wasser" a fost prezentat în perioada 6 iulie -7 august în Bucureşti, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti" şi în perioada 9 septembrie-13 octombrie  la galeria Daliko din Krems.  

Expoziţia „Wasser" poate fi vizitată, la sediul Institutului Cultural Român de la Viena, în perioada 9 decembrie-22 decembrie 2016, de luni până vineri, între orele 10.00-18.00. Intrarea este liberă.