Expoziția sculptorului Marian Sava „Vibrații în 3D”, la ICR

Vineri, 31 august 2018, ora 18.00, se deschide, în Sala Mare a Institutului Cultural Român, expoziția sculptorului Marian Sava, „Vibrații în 3D”.

Personalitate artistică recunoscută pe plan internațional și aproape necunoscută în România, sculptorul Marian Sava, a primit, în luna mai a anului 2018, Premiul de Excelență în cadrul Galei „100 pentru Centenar” de la Bruxelles, distincție care răsplătește zece persoane de origine română stabilite în Belgia.

Gala „100 pentru Centenar” de la Bruxelles deschide o serie de evenimente în cadrul cărora vor fi premiați 100 de români de succes din Belgia, Statele Unite ale Americii, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Germania, Marea Britanie, Grecia, Israel. Acestui demers de onorare a artistului Marian Sava s-au alăturat în anii trecuți și reprezentanții ICR Bruxelles, contribuind la organizarea a două dintre expozițiile artistului în Belgia: „SAVA |VIBRATIONS en 3D” la Le Cercle Royal Gaulois în anul 2017, respectiv participarea în cadrul festivalului EUROPANOVA în 2015.

Pentru România, în Anul Centenarului, este o provocare organizarea unui periplu expozițional cu acest plastician, atât de cunoscut pe alte meridiane și aproape necunoscut în țara sa natală.

Expoziția va fi itinerată la Muzeul de Artă Constanța, important segment al promovării artei contemporane în plan național, dar și la Muzeul de Artă Vizuală Galați, primul muzeu de artă contemporană din România și orașul natal al plasticianului.

În cadrul expoziției vor fi prezentate 20 de sculpturi și 16 plachete selectate de artist. Acestea vor fi expuse în Sala Mare a ICR în perioada 31 august-16 septembrie 2018, urmând să fie transportate și expuse la Muzeul de Artă Constanța în perioada 18-29 septembrie 2018 și, în final, la Muzeul de Artă Vizuală Galați în perioada 3-21 octombrie 2018.

Co-organizatori ai evenimentului: Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Artă Vizuală Galați.