Expoziția „Realms. Openings” - Vasile Tolan și invitatii săi: Dorothea Fleiss si Andrei Budescu, la sediul ICR New York

Artistul Vasile Tolan, un nume prestigios al artei plastice contemporane, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, este invitat al Fleiss-Giacummo NY Contemporary Art Symposium 2013. Stagiul artistic Fleiss-Giacummo încurajează colaborarea și schimburile culturale și artistice dintre artiști de prestigiu din țările estice și vestice. Stagiul se va finaliza cu noi creații ale artistului Vasile Tolan și colegilor români care îl însoțesc.
Prezența artistului Vasile Tolan în S.U.A. va fi marcată de vernisajul expoziției ”Realms. Openings” - Vasile Tolan și invitatii săi: Dorothea Fleiss si Andrei Budescu, ce se va deschide la sediul ICR New York în data de 9 octombrie, ora 19.00. Expoziția de la sediul ICR New York va fi deschisă în intervalul 9-30 octombrie 2013. La vernisajul din 9 octombrie, artistul va prezenta publicului un remarcabil catalog al operei sale, publicat în condiții grafice excepționale.

În cadrul unei conferințe de presă, Vasile Tolan, Dorothea Fleiss și Andrei Budescu vor analiza impactul participării la Fleiss-Giacummo NY Contemporary Art Symposium 2013 și momente semnificative din această tabără de creație. Programul este coordonat de Dorothea Fleiss (Germania) și Beth Giacummo (S.U.A.). Vasile Tolan va fi prezent și în expozițiile colective de la Briarcliffe College Gallery și Islip Art Museum.